Πολιτιστικός Πολυχώρος “Δημ. Χατζής”
Ώρα 20,30 – Είσοδος Ελεύθερη

Με σκοπό να προστατεύσει την εικόνα της εταιρείας του, ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού μιας αλυσίδας φούρνων ταξιδεύει απρόθυμα στην Ανατολική Ευρώπη για να παραδώσει στην οικογένειά της τη σωρό μιας υπαλλήλου, που είχε μεταναστεύσει πρόσφατα στο Ισραήλ.
Ένας από τους γνωστότερους σκηνοθέτες του Ισραήλ, ο Εράν Ρικλίς (“Η Λεμονιά”, “Η Νύφη από τη Συρία”), αναλαμβάνει να μεταφέρει ένα τραγικωμικό σενάριο βασισμένο σε λογοτεχνικό βιβλίο στον κινηματογράφο….

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας δεν έχει όνομα, όπως και σχεδόν η πλειοψηφία των χαρακτήρων. Κουβαλώντας ένα άψυχο σώμα σε μια χώρα την οποία δεν γνωρίζει, ανώνυμος μεταξύ ανωνύμων, προσπαθεί να μην αμαυρώσει μια εικόνα (ή καλύτερα μια εικονική ταυτότητα), την οποία ταυτότητα, όμως, ουσιαστικά δεν έχει και την οποία περίτεχνα αποκρύπτει ο σκηνοθέτης. Πρόκειται για μια ταπεινή σπουδή σε μικρο-υπαρξιακά ζητήματα, μια ταινία δρόμου που εκτυλίσσεται στην ψυχρή ανωνυμία των σύγχρονων κοινωνιών στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο από το Ισραήλ έως στη Ρουμανία, η οποία, επίσης, δεν ονοματίζεται ποτέ σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια του σκηνοθέτη να αφαιρέσει κάθε είδος προσωπικότητας ή ταυτότητας τόσο από ανθρώπους όσο και από χώρους και χώρες. Ένα φιλμ για την ανισορροπία ενός “γενναίου νέου κόσμου” ο οποίος από τη μία είναι υπέρ του δέοντος δικτυωμένος αλλά και τόσο απρόσωπος και μοναχικός ταυτόχρονα.

Κυριακές στο πανί:
Κύκλος “Παράθυρο στον Κόσμο” – Ισραήλ
Ο υπεύθυνος ανθρωπίνου δυναμικού(The Human Resources Manager,2010, 103’ )
του Έραν Ρικλίς
Με τους Μαρκ Εβανίρ, Ρέιμοντ Αμσάλεμ, Γκίλα Αλμαγκόρ, Νόα Σίλβερ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!