Κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή και για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων.Η ερώτηση κατατέθηκε από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτύρη – Αικατερινάρη και τη συνάδελφό της Νίκη Φούντα και αρχικά σε αυτήν αναφέρεται όλο το ιστορικό που αφορά τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου τα οποία ξεκίνησαν το 2007 και μετά από πολλά εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης άλλαξε αρκετές φορές με το τελικό σχέδιο να προβλέπει αποπεράτωση των έργων το Μάϊο του 2014.Στη συνέχεια οι κ.κ. Ξυροτύρη και Φούντα σημειώνουν πως η αναβάθμιση του αεροδρομίου θα συνέβαλε τα μέγιστα στην άρση της απομόνωσης της Ηπείρου και στην ανάπτυξη της περιοχής και καταλήγοντας αναφέρουν και τα εξής: «Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το αεροδρόμιο είναι ανάμεσα στα 22 περιφερειακά αεροδρόμια πρόκειται να καταργηθούν βάση εισήγησης της Τρόικα, ενδεχόμενο ωστόσο το οποίο διαψεύστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ με σχετική ανακοίνωσή του, χωρίς όμως να δίνει παράλληλα και συγκεκριμένες απαντήσεις.Δεδομένου ότι:

– Η πόλη των Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου προσβλέπει στην αύξηση του τουρισμού για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας που την μαστίζει.
– Η ανάπτυξη του τουρισμού προϋποθέτει επαρκές δίκτυο μεταφορών και, κυρίως, ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο Αεροδρόμιο, συνεπώς, απαιτείται η άμεση επανεκκίνηση και ολοκλήρωση του έργου.
– Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων αποτελεί θεσμοθετημένο σημείο εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, συνεπώς υπάρχει δυναμική εξέλιξης του σε διεθνές αεροδρόμιο.
– Οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές της ολοκλήρωσης του έργου το έχουν καταστήσει ένα ‘σύγχρονο γεφύρι της Άρτας’ με όλα τα πολλαπλασιαστικά αρνητικά αποτελέσματα.
– Τα αντιφατικά δημοσιεύματα περί κατάργησης ή μη του αεροδρομίου σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις υλοποίησης της αναβαθμισής του αυξάνουν τα ήδη πολλά προβλήματα της περιοχής η οποία παραμένει για δεκαετίες, επί της ουσίας, αποκλεισμένη.
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Σε ποιους παράγοντες οφείλονται οι συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου και ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;
2. Έχετε λάβει ή θα λάβετε μέτρα επίσπευσης του έργου;
3. Είναι στο σχεδιασμό του Υπουργείου η αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου είτε ως κρατικό είτε μέσω της ιδιωτικοποίησής του ή αληθεύουν τα σενάρια περί κατάργησής του;
4. Θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση του έργου λόγω του περιορισμού του φυσικού αντικειμένου και αν ναι για πόσο χρονικό διάστημα;».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!