Αρνητική στάση κράτησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας και εν γένει η Δημοτική Αρχή κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  κ. Ν. Γκόντας,   για την έκδοση ψηφίσματος  σχετικό με την ονομασία των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα  ο κ. Ν. Γκόντας πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος…
για την ονομασία των Σκοπίων, στο οποίο δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο όρος  Μακεδονία.
<< Αποτελεί εθνικό μας χρέος να πάρουμε θέση στο επιλεγόμενο <<Σκοπιανό ζήτημα>>,κάτι άλλωστε που στο παρελθόν έχουμε πράξει σε αντίστοιχα ακόμη και ήσσονος σημασίας θέματα .Ήτοι, σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις ,χωρίς τον όρο Μακεδονία και άμεση παύση των αλυτρωτικών  επιδιώξεων της γειτονικής χώραςΠροτείνω επίσης να γίνει κινητοποίηση για το επικείμενο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου όπως έγινε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη όπου παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας  κ.Εμμανουηλίδης, ως εκπρόσωπός της. Επιβάλλεται  ο Δήμος  μας να συμμετέχει σε  τέτοια σοβαρά εθνικά ζητήματα>> τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας.
Στην συνέχεια κατά τη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στη συζήτηση που έγινε, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ,  αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο χαράτσι που πάει να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή στα αγροτικά ακίνητα (στάβλοι αποθήκες)  σε όλες τις Δημοτικές ενότητες, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή <<για αναλγησία και πλήρη  εγκατάληψη των Δημοτικών ενοτήτων, τις οποίες όμως δεν ξεχνά μόνο όταν πρόκειται για την επιβολή φόρων >> όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ο δημοτικός σύμβουλος  κ.Βασίλης Βλέτσας.
Επίσης η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή  για καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος «επισιτιστική βοήθεια βασική συνδρομή»  με αποτέλεσμα τον κίνδυνο απένταξης  του συγκεκριμένου προγράμματος, με κίνδυνο  την στέρηση της βοήθειας χιλιάδων απόρων συμπολιτών μας.
Για το  ίδιο θέμα  η Δημοτική Αρχή κατηγορήθηκε για  σύστημα των απευθείας αναθέσεων, με τις οποίες εξακολουθεί να πορεύεται η Δημοτική Αρχή.
Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος κ Τσόλης μετέφερε την πρόταση της παράταξής μας για απαλλαγή των συμπολιτών μας από τα διόδια του νομού τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο η εν λόγω απαλλαγή να ισχύει  μόνο για άλλες περιοχές.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!