Πασχαλινό Κονσέρτο στο Πνευματικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8:30 στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, καλλιτέχνες του προγράμματος Νέοι στην Όπερα, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που συνεργάζεται με το Πνευματικό Κέντρο, η διευθύντρια του Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου, κα Χρυσούλα Μαρούλη, και ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας, κ. Γεώργιος Χλίτσιος.

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γκόγκος στην εκδήλωση, είπε μεταξύ….
άλλων και τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε το Πνευματικό Κέντρο έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Κλασσική Μουσική.
 Είναι ένας τομέας πάνω στον οποίο εργαζόμαστε μεθοδικά και αποτελεσματικά, ώστε να δίνουμε στους πολίτες πρόσβαση σε σημαντικές συναυλίες, αλλά και πολιτιστικά ερεθίσματα.

Γιατί, αν κάποια είδη μουσικής έχουν και έναν εμπορικό χαρακτήρα και υπάρχουν επιλογές για τους πολίτες, στην Κλασσική Μουσική, χρειάζεται η παρέμβαση, οργάνωση και το κόστος από το Πνευματικό Κέντρο.

Για το σκοπό αυτό το Ωδείο μας και η Συμφωνική μας Ορχήστρα εργάζονται συστηματικά και υπεύθυνα και παρουσιάζουν σημαντικές συναυλίες και κονσέρτα.

Παράλληλα αξιοποιούν όλες τις γέφυρες συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με τους κορυφαίους πολιτιστικούς Οργανισμούς της χώρας.
Να θυμίσω την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον Λεωνίδα Καβάκο, τη συνεργασία μας με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αλλά και τα Μουσικά σύνολα του Ωδείου μας και οι μαθητές του έχουν δραστηριότητα, παρουσιάσεις και συναυλίες, πιο έντονα από ποτέ.

Αύριο, όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάσουμε στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» το καθιερωμένο Πασχαλινό κονσέρτο, που φέτος έχουμε την χαρά να γίνεται με την σύμπραξη της Συμφωνικής μας Ορχήστρας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, στο Ρέκβιεμ, Κ 626 του Μότσαρτ.

Για το περιεχόμενο της συναυλίας και τους συντελεστές της θα σας μιλήσουν αναλυτικά οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και η διευθύντρια του Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου, κα Χρυσούλα Μαρούλη, και ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας, κ. Γεώργος Χλίτσιος.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε την εξαιρετική συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον καλλιτεχνικό της διευθυντή, κ. Γιώργο Κουμεντάκη, και να τους ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη τους.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους Σολίστ από το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Οι Νέοι της Όπερας», με τη στήριξη του Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση

Μαρία Αλεξάνδρου, υψίφωνο
Ιουλία Σπανού, μεσόφωνο
Χρυσόστομο Καλογριδάκη, τενόρο
Γιώργος Παπαδημητρίου, βαθύφωνο
Υπό την διδασκαλία των κκ Βαγγέλη Χατζησίμου & Μιχάλη Παπαπέτρου

Ανάλογες ευχαριστίες πρέπουν και στην εξαιρετική Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση της κας Μαίρης Κωνσταντινίδου, που θα απολαύσουμε αύριο.

Τέλος, θέλω να καλέσω το μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας να παρακολουθήσει και την αυριανή μας συναυλία, που είναι με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» στις 8:30 το βράδυ», κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!