Και κατά το 2017 πλούσιο και ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε το έργο του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που συνοπτικά παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη – όπως κάθε χρόνο – στα τοπικά ΜΜΕ, όπου και κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα.Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων, «ψυχή» της Ε.Α.Ε, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκη Αγνάντη, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους…
εκπροσώπους των ΜΜΕ, ανέφερε ότι ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θνησιμότητας και η μεγαλύτερη πρόκληση της υγείας στην Ευρώπη με την κεντρική Διοίκηση και όλα τα παραρτήματα της Ε.Α.Ε να συντονίζουν τη στρατηγική και να στηρίζουν τη μάχη κατά της νόσου, ώστε να υπάρχει ταυτόσημη λειτουργία με τις προσαρμογές λόγω της ιδιαιτερότητας των τοπικών συνθηκών.

Απολογισμός…
Στη συνέχεια έκανε ένα απολογισμό των πεπραγμένων του Παραρτήματος Ιωαννίνων το 2017 όπου συνέχισε τις προσπάθειές του, που στοχεύουν στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για τη πρόληψη της ασθένειας και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους με μαθήματα και απλές κατανοητές ομιλίες.Μεταξύ άλλων, διοργανώθηκαν ενημερωτικές επιστημονικές εκδηλώσεις με διακεκριμένους καθηγητές στα Γιάννενα αλλά και στην Ηγουμενίτσα. Επίσης, το Παράρτημα συντόνισε εκδήλωση στην Κοινότητα Περιβλέπτου με θέμα «Παθήσεις Μαστού» και ιατροκοινωνική εκδήλωση στην Ανατολή σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Ιωαννιτών, αντικαπνιστική ομιλία στους μαθητές του Γυμνασίου Περάματος, ενώ συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Ηγουμενίτσας τον Παράκτιο Αγώνα Δρόμου στο πλαίσιο εορτασμού του Οκτωβρίου «Παγκόσμιος μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού».Παράλληλα, η κ. Αγνάντη αναφέρθηκε στην σύσταση Παραρτήματος Καναλακίου στον Δήμο Πάργας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κινητό μαστογράφο που βρέθηκε στα Γιάννενα τον Νοέμβριο και στον οποίο εξετάστηκαν δωρεάν 138 γυναίκες.

18 χρόνια λειτουργίας
Η Πρόεδρος της Αντικαρκινικής ευχαρίστησε ακόμη τον διακεκριμένο ψυχίατρο Φ. Μωρόγιαννη που συνεχίζει να παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στους καρκινοπαθείς και το περιβάλλον τους, ενώ έκανε γνωστό ότι για 18η χρονιά λειτουργεί το Κέντρο Διδαχής Αυτοεξέτασης Μαστού, με την εξέταση και τη διδαχή να γίνεται ξεχωριστά σε κάθε γυναίκα από διακεκριμένους ιατρούς (Χαρίση-Νούσια-Χρυσέλη) και μαίας (Ιωακειμίδου) που εθελοντικά βρίσκονται κάθε Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία του Παραρτήματος. (τηλ. επικοινωνίας: 26510-25555).
«Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ισοδυναμούν με ίαση και για τον προληπτικό έλεγχο οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού έχοντας μαζί τους τυχόν ιατρικές εξετάσεις» κατέληξε η κ. Αγνάντη.Η δημοσιογράφος Έλενα Στάμου κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας, μαζί κι ένα δώρο…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!