Την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό σχέδιο περαιτέρω υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων Υγείας στο νομό, όπως και στις συνδικαλιστικές διώξεις που εφαρμόζει η διοίκηση του νοσοκομείου καταδίκασαν συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τρίτης μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας.Στη διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε η Μαρία Τζίμα, Πρόεδρος του …
συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, ενώ χαιρέτησαν ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας .
Ανάμεσα στα αιτήματα που προβλήθηκαν ήταν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και η ανάκληση των συνδικαλιστικών διώξεων εναντίων του σωματείου από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα την σπάσει” και “Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία. Και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.
Απαίτησαν:
•Να ανακληθούν οι συνδικαλιστικές διώξεις και το οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού των υγειονομικών
•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας.
•Θωράκιση των δομών Υγείας και αποτελεσματική προετοιμασία για πιθανό 2ο κύμα της πανδημίας
•Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
•Ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό σε ΚΥ και νοσοκομεία. Χωρίς χαράτσια και ιδιώτες κερδοσκόπους
•Νέο σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!