Κακοκαιρία προ των πυλών καθώς τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας. Τα φαινόμενα τα οποία την Κυριακή θα είναι κατά τόπους έντονα, με κεραυνούς και μεγάλο όγκο νερού, αναμένεται να διαρκέσουν έως και την Τετάρτη, όπου σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα σημιεωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Η ψυχρή λίμνη που θα πλήξει τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο φέρνει φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και βροχερό καιρό.

Η πρόγνωση μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που έρχεται

Α. Τυράκη: Οι περιοχές και τα διαστήματα που θα ξεσπάσει η κακοκαιρία

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατοκύριακο, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα πέσουν βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχονται στην Αττική

Με βροχές και καταιγίδες φεύγει η εβδομάδα και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει το στίγμα του καιρού για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στους χάρτες που δημοσιεύει, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Παρασκευή με τα φαινόμενα να είναι έντονα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή 26/5

Όπως επισημαίνει πάνω στους χάρτες, οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας.

Έντονα φαινόμενα θα ξεσπάσουν την Κυριακή 26/5 σε περιοχές μεταξύ των οποίων και στα Ιωάννινα

Τρίπολη Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή το Σαββατοκύριακο – Κεραυνοί, χαλαζοπτώσεις και μεγάλος όγκος νερού

Στροφή του καιρού το Σαββατοκύριακο με βροχές καταιγίδες αλλά και μεγάλους όγκους νερού σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κατά τόπους αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη όπου και σιγά σιγά θα υποχωρήσει και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας. Θα βρεθούμε σε μία επίδραση ψυχρών λιμνών, δηλαδή πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν και τη χώρα μας.

Το Σάββατο, θα δημιουργηθεί έτσι μια θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους αλλά και των υψηλότερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν την αστάθεια και να εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κορμό και κατά κανόνα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Την Κυριακή, δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο. Και πάλι το μεσημέρι προς το απόγευμα θα εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα αστάθειας στον ηπειρωτικό κορμό αλλά και μέσα στο Ιόνιο και προς το δυτικό και βορειοδυτικό Αιγαίο.

Είναι φαινόμενα που θέλουν προσοχή καθώς μπορεί να συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών ή και χαλαζοπτώσεις ακόμα και μεγάλους όγκους νερού.

Προσοχή μπορεί να πέσει πολύ νερό σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να είναι κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, δηλαδή 26 με 28 βαθμούς Κελσίου για πολλές περιοχές της χώρας μας.

Με αστάθεια λοιπόν ξεκινάει η νέα εβδομάδα μέχρι και την Τετάρτη όπου ανεβαίνει η θερμοκρασία και να υποχωρεί η αστάθεια.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!