• Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Ο Μαρίνος Γαρνέλης, που άφησε το δικό του στίγμα στα Γιάννενα ως αστυνομικός διευθυντής αλλά και ως αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου, υπέκυψε αργά το απόγευμα στο «Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401». Πρωτοήρθε ως νεαρός αξιωματικός στα Ιωάννινα με «δυσμενή μετάθεση» στην απομακρυσμένη Πυρσόγιαννη της Κόνιτσας και μετά τοποθετήθηκε επί σειρά ετών ως Αστυνόμος στο Βουλγαρέλι της Άρτας. Εκεί όπου ως πολίτης πλέον αναδείχθηκε δυο φορές δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο Μαρίνος, πριν έρθει στα Γιάννενα ως ανώτατος αξιωματικός υπηρέτησε στην Άρτα και την Κεφαλονιά ως αστυνομικός διευθυντής. Αθεράπευτος λάτρης της σκοποβολής, είχε αποκτήσει δική του συλλογή από δικά του όπλα.
Πάνω απ’ όλα, άνθρωπος …
Οι φίλοι του, ανέβασαν στο YouTube, ένα βίντεο, αφιερωμένο στον χαρακτήρα του καταλήγοντας: «Χάρε μπαμπέση, φονιά του δικαίου, γελιέσαι … Ο ταξίαρχος Γαρνέλης, ο φίλος μας ο Μαρίνος, ο «Τίγρης» των Τζουμέρκων, θα ζει στις καρδιές μας και εσένα θα σε αφήνει ξάγρυπνο τα βράδια ..!»

. Ο Μαρίνος, έδωσε ολιγοήμερη μάχη με την επάρατη νόσο, δεν κάπνιζε και δεν έπινε, μόνο γυμναστική και κυνήγι αγριόχοιρου έκανε. Ο πατέρας του είχε διατελέσει και ο ίδιος αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου, αλλά ο Μαρίνος από πολύ νωρίς είχε κάνει τη δική του επανάσταση κυνηγώντας μια ζωή κακοποιούς αλλά κυρίως το άδικο … Ιδιαίτερα δημοφιλής υπήρξε όμως και στις ένοπλες δυνάμεις αφού είχε φοιτήσει σ’ όλα τα κοινά σχολεία με την ΕΛ.ΑΣ [Σχολή Εθνικής Αμύνης, Ασφαλείας κτλ]. Ήταν ένας αθώος γίγαντας με αδυναμίες και λάθη, γι αυτό και για τους φίλους του, είχε και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!