Χωρίς εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα μένει η Ήπειρος, καθώς η μέχρι χθες υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα βρίσκεται πλέον εκτός Κυβέρνησης, αφού φαίνεται να “πληρώνει” τη στάση που κράτησε στο Νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Η βουλευτής Ιωαννίνων απείχε της ψηφοφορίας και όλα έδειχναν από τότε ότι ο Πρωθυπουργός το… κρατούσε μανιάτικο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον σημερινό ανασχηματισμό δεν εμπιστεύτηκε κανένα πρόσωπο από την Περιφέρεια Ηπείρου κι αυτό ήδη σχολιάζεται στους πολιτικούς κύκλους αλλά και στα “πηγαδάκια”. Τις ώρες που έπεφταν τα τηλέφωνα ακούστηκαν ονόματα Ηπειρωτών βουλευτών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Ένας εξ αυτών τουλάχιστον, ο Θεσπρωτός Βασίλης Γιόγιακας, συνεχώς εκλεγόμενος από τη δεκαετία του 2010, δεν έχει αναλάβει ως τώρα υπουργικό χαρτοφυλάκιο και λογικά νοιώθει παραπονεμένος. Ο Αρτινός Γ. Στύλιος έχει αναλάβει κυβερνητικά πόστα κατά καιρούς, ενώ ο Πρεβεζάνος Σπύρος Κυριάκης είναι μόλις ενός χρόνου βουλευτής…

Βέβαια, στον αντίποδα αυτής της κριτικής έρχεται το γεγονός ότι ένας Γιαννιώτης βουλευτής, ο Κώστας Τασούλας, κατέχει από το 2009, το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της χώρας, αυτό του προέδρου της βουλής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!