Η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και η αναμόρφωση προϋπολογισμού 2021, ήταν εκ των βασικών θεμάτων που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μεταξύ άλλων στον επικαιροποιημένο προϋπολογισμό του ΦΟΔΣΑ ενεγράφη κονδύλι ύψους 5,1 εκατ. για την ανάληψη της λειτουργίας του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε και η πρόσληψη ανεξάρτητου ελεγκτή.

Επίσης, ο Φορέας αναλαμβάνει στο εξής τη μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο προς τους τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής, καθώς η Περιφέρεια ενημέρωσε και επίσημα ότι την 31η Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση με τον ιδιώτη μεταφορέα.

Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, ζήτησε την άμεση παράδοση όλου του εξοπλισμού, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει- όπως τόνισε- να καλύψει η Περιφέρεια το κόστος μεταφοράς για το μεσοδιάστημα. Τέλος ο κ. Καλαντζής τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης και έκανε ειδική αναφορά στην ανησυχητική- όπως τη χαρακτήρισε- οικονομική κατάσταση του Φορέα προαναγγέλλοντας αφενός ρυθμίσεις οφειλών, αφετέρου δε αύξηση της εισφοράς των Δήμων.

Οι απουσίες 

Παρόντες στην επαναληπτική συνεδρίαση που έγινε με μεικτό τρόπο ήταν ως παρόντες στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ Ηπείρου, ο Νίκος Καλαντζής και ο Θωμάς Μπέγκας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Με τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Γιάννης Καραγιάννης και Ανδρέας Κακιούζης από το Δήμο Σουλίου, Κώστας Τζαφέας, Δήμαρχος Μετσόβου, Χρήστος Τσιρογιάννης, Τζένη Ταπραντζή Κοίλια και Γιώργος Μπουκουβάλας από το Δήμο Αρταίων, Σπύρος Παππάς, Δήμαρχος Φιλιατών, Βασίλειος Παπαβασιλείου δημοτικός σύμβουλος Ζηρού, Χρήστος Χασιάκο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων, Γιάννης Λώλος και Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου από το Δήμο Ηγουμενίτσας, Περικλής Μίγδος Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, Ροζίνα Βαβέτση Δήμαρχος Ν. Σκουφά και Λάμπρος Σερβετάς από τον ίδιο Δήμο, Νίκος Ζαχαριάς Δήμαρχος Πάργας καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πάργας Απ. Σιδέρης και μόνο ο Παύλος Σαραμπασίνας από το Δήμο Πρέβεζας.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του νομικού συμβούλου του ΦΟΔΣΑ, Βασίλη Χατζηγιαννάκη.

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απείχαν εκπρόσωποι  Δήμων αναμεσά τους και των Ιωαννίνων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!