Ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πτηνοτροφίας, με βάση τη Δήλωση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πτηνοτρόφων Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος εδρεύει στην Άρτα.

Ειδικότερα τονίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκτός των άλλων, έχει προκαλέσει ασφυξία στους πτηνοτρόφους από τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής. Αναφέρεται στη συνέχεια στην υπ. αριθμ.: 600/102813/14-04-2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προέβλεπε την ενίσχυση των πτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, όμως στην πράξη ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών αυτών αποκλείστηκε από τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης.

Επίσης επισημαίνει, ότι και οι τροποποιήσεις που ακολούθησαν στην εν λόγω ΚΥΑ δεν είχαν θετική εξέλιξη για τους δικαιούχους, καθώς οι λόγοι αποκλεισμού που προέρχονται είτε από προβληματικό τρόπο διατύπωσης της ΚΥΑ, είτε από τεχνική αιτία, εξακολούθησαν να υφίστανται και να αποκλείουν πτηνοτρόφους, των οποίων οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν.

Τέλος, ο κ. Γκόκας καλεί τους κ.κ. Υπουργούς, να λάβουν υπόψη τους το σοβαρό αυτό ζήτημα, καθώς οι πτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις ήδη υπάρχουσες αυξήσεις, ενώ κινδυνεύει γενικότερα ο πρωτογενής τομέας της χώρας, και ζητά επίσης να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!