Συμπληρώνονται φέτος πενήντα χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, το Νοέμβρη του 1973, στο Πολυτεχνείο.
Αποτελεί την κορυφαία πράξη αντίστασης ενάντια στην επτάχρονη δικτατορία, με τον αγώνα της νεολαίας και του λαού μας για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Κάθε φορά τιμούμε όλους όσους ήταν παρόντες σ’ αυτόν τον αγώνα και ιδιαίτερα αυτούς, για τους οποίους η θυσία ήταν η ίδια τους η ζωή.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου, μας υπενθυμίζει το δικό μας χρέος απέναντι στις προκλήσεις και τις ανάγκες της δικής μας, της σύγχρονης εποχής, με βάση τις αξίες και τα ιδανικά, όπως εκφράστηκαν τότε.
Ο Αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής, γιατί πάντα έχει εχθρούς. Οι ατομικές ελευθερίες, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δοκιμάζονται και πρέπει να προστατεύονται.
Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων, και ιδιαίτερα των νέων μας, σε ένα καλύτερο μέλλον, με προοπτικές και ποιότητα ζωής. Με ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην εκπαίδευση, με ισότιμη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.
Με οδηγό τα διαχρονικά μηνύματα και τους συμβολισμούς του Πολυτεχνείου, διαμορφώνουμε την δική μας πορεία, με τους δικούς μας αγώνες, για μια Ελλάδα ξανά ισχυρή, με μια κοινωνία δίκαιη, με ισχυρούς Δημοκρατικούς θεσμούς και Ελευθερία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!