Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» με την οποία πρότειναν αποκατάσταση της αδικίας για τους αδιόριστους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008.

Επισημαίνουν την ανάγκη εφαρμογής της υπ’ αρ. 527/2015 απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία στην εκπαίδευση το χρονικό διάστημα από το σχολικό έτος 2009 – 2010 έως και 2013 – 2014 διορίστηκαν εκπαιδευτικοί που δεν είχαν συμμετάσχει στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έτους 2008 ή είχαν αποτύχει, αφήνοντας εκτός εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν σε πιο υψηλές σειρές κατάταξης.

Επιπλέον τονίζουν ότι με βάση την εν λόγω απόφαση, αλλά και μια σειρά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ψηφίστηκε το άρθρο. 73 του ν. 4589/2019 με το οποίο διορίστηκαν 423 εκπαιδευτικοί με αμετάκλητες αποφάσεις. Όμως εκτός από τους 423 εκπαιδευτικούς, υπήρχαν και άλλοι συνάδελφοί τους, με μεγαλύτερη βαθμολογία, αλλά παρέμειναν αδιόριστοι, επειδή δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, είτε γιατί δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα, είτε γιατί δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για τα έξοδα προσφυγής.

Γι’ αυτό το λόγο οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προτείνουν να υπάρξει από το αρμόδιο Υπουργείο πλήρης συμμόρφωση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ και οι επιτυχόντες του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τη δημόσια Εκπαίδευση έτους 2008, να κατατάσσονται με αίτησή τους σε νέο πίνακα διοριστέων ανά ειδικότητα, που θα καταρτιστεί μετά από νέα Προκήρυξη, εφόσον είχαν συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία στην ειδικότητά τους, από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού αυτού που διορίστηκαν δυνάμει του άρθρου 73 του ν. 4589/2019 και με μοναδικό κριτήριο τη βαθμολογία τους αυτή.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!