Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως, σχετικά με τη στήριξη των μαθητών Εσπερινών Λυκείων.

Αρχικά αναφέρουν την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα Εσπερινά Λύκεια στην κοινωνία μας, καθώς πολίτες που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη λυκειακή εκπαίδευσή τους, έχουν μία «δεύτερη ευκαιρία» για να αποκτήσουν το απολυτήριο Λυκείου, αλλά και τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η φοίτηση των μαθητών στα Εσπερινά Λύκεια πραγματοποιείται κάτω από αντίξοες επαγγελματικές και οικογενειακές συνθήκες, με περιορισμένο χρόνο μελέτης.

Επιπλέον τονίζουν ότι στην πλειονότητά τους οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων αδυνατούν να καταφύγουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια για την καλύτερη προετοιμασία τους για τις εξετάσεις.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι με το Ν. 4777/2021 καλούνται να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις με κοινά θέματα και κοινή ύλη με τα Ημερήσια ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ, τροποποιώντας τη μέχρι τώρα διαδικασία για διαφορετική ύλη και θέματα. Επίσης θα ισχύει και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες εισαγωγής των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τέτοιες ενέργειες, από τη πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, αποθαρρύνουν τους μαθητές αυτούς να προσπαθήσουν να εισαχθούν σε ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, προκειμένου να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενοι προς την αρμόδια Υπουργό ρωτούν εάν είναι στις προθέσεις της να επαναφέρει τις διατάξεις για διαφορετική ύλη και εξετάσεις για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, να τους εξαιρέσει από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και να αυξήσει τα ποσοστά εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους συγκεκριμένους υποψηφίους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!