Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της Άρτας, μετά από ένα καλοκαίρι, όπου οι υπηρεσίες του Δήμου υπό την καθοδήγηση της Δημοτικής Αρχής φρόντισαν ώστε, όλα να είναι όπως πρέπει.
Έτσι τα σχολεία ξεκινούν την χρονιά με επιπλέον καθαρίστριες, με ανανεωμένες υποδομές στα προαύλεια και με σύγχρονα μαθητικά εργαλεία. Αντίστοιχη προετοιμασία έγινε και σε όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων, παρέστησαν σήμερα στον Αγιασμό που τελέστηκε, σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Όπως είπε και ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης από το 3 Γυμνάσιο – Λύκειο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου παρέστη: «Οι σχολικές μας υποδομές είναι καλύτερες από ποτέ, αφού έχουμε κάνει παρεμβάσεις βελτίωσης- αναβάθμισης ύψους 3 εκ. € όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, επειδή τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και μπορεί να προκύπτουν διάφορα θέματα, προχωράμε στη χορήγηση Προπληρωμένης Κάρτας για κάθε Σχολική μονάδα, ώστε να υπάρχει αυτονομία στους Διευθυντές των σχολείων και προβλήματα να λύνονται γρήγορα και με διαφάνεια, αλλά και στη χρηματοδότη των Σχολικών εκδρομών της Γ’ Λυκείου.
Επιπλέον προχωράμε ήδη και νέες συνέργειες με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας, με το Πανεπιστήμιο και με πιστοποιημένους φορείς για ακόμη περισσότερα προγράμματα απόκτησης δεξιοτήτων και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας. Προχωράμε την «Κάρτα Νέων» σε συνεργασία με τοπικούς επιχειρηματίες, ώστε οι μαθητές να έχουν οικονομικά προνόμια σε αγορές και διασκέδαση. Ενώ δημιουργήσαμε το Συμβούλιο Νεολαίας, ώστε η Νέα Γενιά να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση στρατηγικών που αφορούν τη Νεολαία. Έχουμε, λοιπόν, κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι μια όμορφη χρονιά για τα παιδιά μας».
Οι επισκέψεις των μελών της Δημοτικής Αρχής:
Σε σχολεία του Δήμου παρέστησαν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας παρέστη στο 1o Δημοτικό Σχολείο Άρτας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Σωτήρης Χρηστούλης παρέστη στο 4ο Νηπιαγωγείο & 4ο Δημοτικό Σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης παρέστη στο 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Λιόντος παρέστη στο 2o Λύκειο, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κωλέτσος παρέστη στο Δημοτικό Σχολείο Καλοβάτου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Δημοτικό Σχολείο Καμπής, στο Δημοτικό Σχολείο Αμμοτόπου και στο Νηπιαγωγείο Αμμοτόπου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τράμπας στο 4ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο, ο Πρόεδρος του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας στο Δημοτικό Σχολείο Γραμμενίτσας & Νηπιαγωγείο Γραμμενίτσας και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο & 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!