Με το ποσό των 100.000 ευρώ χρηματοδοτείται το έργο που αφορά στις εργασίες αναβάθμισης της πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Ανηλίου του Δήμου Μετσόβου, με βάση την απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος της τοπικής κοινωνίας που μεταφέρθηκε από την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ 2021-2025).

Με απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Λιβάνιος, προσκαλείται ο Δήμος Μετσόβου να υποβάλει την πρότασή του στο «ΤΠΑ του Υπουργείο Εσωτερικών» στον Άξονα προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόχου αστικών μεταφορών κ.λπ)» με το αντικείμενο της πρόσκλησης να αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την αναβάθμιση της πλατείας Ανηλίου και συγκεκριμένα στην επέκταση του κεντρικού καθιστικού χώρου, στην αντικατάσταση των δημοτικών τουαλετών καθώς και στην ασφαλτόστρωση οδών για τη βελτίωση προσβάσεων του οικισμού. Η δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την εν λόγω απόφαση – ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.

Με αφορμή την εν λόγω απόφαση, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Κεφάλα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την εν λόγω απόφαση που δίνει τη δυνατότητα  εξασφαλισμένης χρηματοδότησης για την εκτέλεση ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για την μικρή κοινωνία του Ανηλίου. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι ζωτικής σημασίας για τους μόνιμους κατοίκους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σημείων συνάντησης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!