Αλλοιώς είχαν μάθει, αλλοιώς τα βρήκαν με τον Τσίπρα οι καναλάρχες και οι άλλοι λούμπεν- καπιταλιστές. Πώς να το καταπιούν; Πήραν στην πλάτη τον Μητσοτάκη, αντικατέστησαν την πραγματικότητα με το παραμύθι των οθονών τους και κατάφεραν να τον κάνουν πρωθυπουργό.

Επί τρία χρόνια στη μικρή γειτονιά των χορηγών του γίνεται οργιώδες γλεντοκόπι. Στα πλούσια τραπέζια τους πηγαινοέρχονται οι πιατέλες με αναθέσεις,  σέλφι διατάξεις, αυτόγραφους νόμους, ξηγημένα ντηλς, αποχαρακτηρισμούς σκανδάλων, απαλλακτικά βουλεύματα, λευκαντικά διαφθοράς. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, ό,τι νομοθετήσουμε, ό,τι περάσουμε, στα μουλωχτά και άρον-άρον. Σαν να μην υπάρχει αύριο. Κραιπάλη.

Αντίθετη η πραγματικότητα στις γειτονιές των πραγματικών ανθρώπων. Όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις αποδείχτηκαν φούμαρα. Οι «άριστοι» πρωτεύουν στην απατεωνιά. Η χώρα πρωταθλήτρια σε αδικαιολόγητες απώλειες covid. Το εργατικό δίκαιο υποτάχτηκε στο εργοδοτικό δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι, ουραγοί της Ευρώπης σε μισθούς. Οι νέοι σε ορίζοντα ομίχλης. Η μεσαία τάξη μοιραίο θύμα. Ό,τι δημόσιο πάει σαν το παλιάμπελο. «Το κράτος είμαι εγώ» περιφρονεί και εμπαίζει το κράτος δικαίου. Στα εθνικά θέματα δεν γνωρίζουμε ακόμη τι δεν γνωρίζουμε. Κι εκεί που λες τι άλλο να μας βρει, φέρνουν πρωτιά ακρίβειας και πληθωρισμού. Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κάνει στάχτη τα εισοδήματα επί μήνες, προς τέρψιν των κερδοσκόπων, των καιροσκόπων και των κάθε λογής συνεταίρων της κυβέρνησης. Η χώρα βρίσκεται στην αυλόπορτα ανθρωπιστικής κρίσης. Απόγνωση.

Αυτό το πρόβλημα, κραιπάλης απ’ τη μια και απόγνωσης απ’ την άλλη, καλείται να επιλύσει, με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου του, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται ξανά να αναστήσει μια χώρα σπαρμένη με συντρίμια. Χρειάζεται όλους τους αριστερούς, όλους τους προοδευτικούς, όλους τους ανθρώπους της δημοκρατικής παράταξης, σ’ αυτό το τιτάνιο εγχείρημα. Η πολιτική αλλαγή θα είναι ουσιαστική και άτρωτη μόνο αν συμμετέχουν σ’ αυτή με την ψυχή και το νου, τις γνώσεις, τις γνώμες, τις ιδέες, την κριτική, μυριάδες και μυριάδες ανθρώπων. Ας πάρουμε μέρος στην  προσπάθεια αρχίζοντας με την συμμετοχή μας στην εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή 15 Μάη. Μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να είμαστε ήδη μέλη του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχεται στην ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας με επίκαιρες προγραμματικές επεξεργασίες και μια δέσμη άμεσων μέτρων, ικανών να αποτελέσουν τη βάση συμφωνίας των προοδευτικών δυνάμεων, για ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας. Ταυτόχρονα το κόμμα έκανε τις τομές που μπορούν να φέρουν σε αρμονία την οργανωμένη με την εκλογική δύναμή του, πορευόμενο επίμονα σ’ αυτό το στόχο, με εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ενίσχυσε δραστικά το ρόλο και την αδιαμεσολάβητη εξουσία των μελών. Θεσμοθέτησε την ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών και την αναλογική εκπροσώπηση των περιφερειών στη θέση της αθηνοκεντρικής Κεντρικής Επιτροπής. 

Η Κεντρική Επιτροπή που εκλέγεται απευθείας από τα μέλη του κόμματος στις 15 Μάη έχει βαρύνοντα ρόλο στην πορεία προς την πολιτική αλλαγή και στην αντιστοίχιση του κόμματος με την κοινωνία. Θα πετύχει στο ρόλο της τόσο περισσότερο όσο εξωστρεφής είναι, όσο τα  μέλη της ενεργούν με πολιτική ενότητα και αλληλοσεβασμό, όσο κυριαρχεί η ανεξαρτησία γνώμης και εξουδετερώνονται φαινόμενα μηχανισμών. 

Οι πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμοι για την πολιτική αλλαγή.

Εκλογές το συντομότερο, για να πάρει τέλος  η κραιπάλη.

Χρήστος Γρίβας

Αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία 

Περιφέρεια ΗπείρουΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!