Γιορτινή ατμόσφαιρα και έντονα αρώματα Χριστουγέννων πλημμύρισαν το κέντρο των Ιωάννινα, όπου εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες απόλαυσαν ζεστά, εορταστικά εδέσματα στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε σήμερα από τα ΣΑΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° Ιωαννίνων, τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, τον σύλλογο Τρουφόκυκλος και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 12.00 έως τις 14.00 στον κεντρικό πεζόδρομο, στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Τοπικές γεύσεις και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Ο χώρος γέμισε από τις μυρωδιές των χριστουγεννιάτικων κερασμάτων, δημιουργώντας μια ζεστή και εορταστική εικόνα στο γεμάτο κόσμο κέντρο της πόλης. Για την προετοιμασία των εδεσμάτων χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά τοπικά προϊόντα, με στόχο την ανάδειξη της ηπειρώτικης γαστρονομίας και την καλύτερη γνωριμία επισκεπτών και κατοίκων με τις γεύσεις της περιοχής.

Face painting για μικρούς και μεγάλους

Παράλληλα, από τα ΣΑΕΚ ΔΕΛΤΑ και την ειδικότητα της αισθητικής, η εκπαιδεύτρια μακιγιάζ Ελένη Καρκαμπούνα μαζί με τις σπουδάστριες του τμήματος δημιούργησαν χριστουγεννιάτικα σχέδια face painting, χαρίζοντας χαμόγελα τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Επιτυχημένος θεσμός με κοινωνικό χαρακτήρα

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στιγμές χαράς και γιορτινής διάθεσης σε μικρούς και μεγάλους κατά την πιο μαγική περίοδο του χρόνου.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμος Ιωαννιτών για τη διάθεση του χώρου, τους χορηγούς της εκδήλωσης, καθώς και τον κόσμο που τίμησε την πρωτοβουλία με την παρουσία του.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: Πίνδος, Γιαννιώτικο Γάλα, Μπύρα Valia Calda, Παπαϊωάννου, Myrtaly Organics, Tsialios, Παπαδόπουλος Markets, Cava 800, Ecobags και Epirus Catering.