Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν, υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ενδεικτικά ότι καθημερινά συλλαμβάνονται και προσάγονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία και σημείωσε ότι το 24ωρο που πέρασε έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο «100».

Στην κατεύθυνση αυτή υπενθύμισε ότι από χθες λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και ηλικιωμένους.

Χρυσοχοΐδης: Σε κάθε νομό θα υπάρχει ένα γραφείο ενδοοικογενειακής βίας

Ο υπουργός ανακοίνωσε παράλληλα ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στο τέλος του μήνα θα γίνουν 63 καθώς θα συσταθούν σε όλους τους νομούς. «Σε κάθε νομό θα υπάρχει ένα γραφείο ενδοοικογενειακής βίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας σημειώνοντας ότι ετησίως 20.000 γυναίκες το χρόνο αναζητούν στέγη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη βία μεταξύ ανηλίκων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε αναφερόμενος στη βία ανηλίκων ότι η πλειοψηφία των περιστατικών αυτών αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι κάθε βράδυ γίνονται συλλήψεις ανηλίκων και των γονέων τους.

Ανέφερε ως παράδειγμα την Κηφισιά στην οποία τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται χιλιάδες παιδιά από διάφορους δήμους της Αττικής. Στην περιοχή υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών με πολιτικά, ασφάλεια οπλισμένη, ενώ υπάρχει η γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών με ανηλίκους.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!