Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο παγκοσμίως με πάνω από 50 εκατομμύρια οδηγούς πίσω από το τιμόνι του, παρουσιάζει μια ολιστική ανανέωση εστιάζοντας στην οδηγική απόλαυση με την εισαγωγή της 5ης γενιάς αυτοφορτιζόμενου, πλήρως υβριδικού, ηλεκτρικού συστήματος της Toyota.

Διατίθενται υβριδικά συστήματα 1.8 και 2.0 λίτρων, τα οποία επωφελούνται από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τους που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με πρόσθετη ισχύ και βελτιωμένη απόδοση, χαμηλότερες εκπομπές CO2 (ανάλογα με το σύστημα κίνησης). Η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα κιβωτίου/διαφορικού, έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ισχυρότερη αλλά μικρότερη και ελαφρύτερη (μείωση βάρους έως 18 kg, ανάλογα με το σύστημα κίνησης).

Η συνολική ισχύς από το σύστημα των 1.8 λίτρων είναι 140 DIN hp, μειώνοντας κατά 1,7 δευτ. τον χρόνο της επιτάχυνσης 0-100 km/h που επιτυγχάνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα. Για το σύστημα των 2.0 λίτρων, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στα 196 DIN hp ενώ έχει εξοικονομηθεί σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h, που φτάνει πλέον στα 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ έχουμε μείωση κατά 3 g/km στις τιμές εκπομπών CO2 σε συνδυασμένο κύκλο, στα 107 g/km.

Διατίθεται σε τρεις τύπους αμαξώματος, Hatchback, Sedan & Touring Sport, με τεχνολογία αιχμής και κορυφαία ασφάλεια standard από την 1η κιόλας έκδοση εξοπλισμού.

 

Στα Ιωάννινα μπορείτε να την δείτε από κοντά και να την οδηγήσετε στην Toyota Πόδας στο 8ο χλμ Ιωαννίνων-Αθηνών. Τηλέφωνο 26510-92760, 26516-07210.   https://podas.toyota.gr/

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!