Slideshow

Συμπληρώνονται σήμερα, 17 Ιουνίου 2025, δεκαέξι χρόνια από τη δολοφονία του αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος έπεσε νεκρός το 2009 εν ώρα υπηρεσίας, εκτελώντας καθήκοντα φύλαξης ευπαθούς στόχου. Η δολοφονία του είχε αποδοθεί σε τρομοκρατική οργάνωση και συγκλόνισε το πανελλήνιο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον αστυνομικό κόσμο.

Με αφορμή την επέτειο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τον βαθύ σεβασμό της στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου και παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξακολουθούν να εργάζονται πολλοί αστυνομικοί.

«Θεωρούμε απαράδεκτο, 16 χρόνια μετά, να συνεχίζεται η ίδια επικίνδυνη πρακτική», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης, επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιοχές της χώρας αστυνομικοί εξακολουθούν να διατάσσονται να εκτελούν υπηρεσίες με τον ίδιο τρόπο που στοίχισε τη ζωή στον Νεκτάριο Σάββα – ως στατικοί φύλακες σε οχήματα-στόχους, χωρίς την απαραίτητη πρόνοια για την ασφάλειά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης απευθύνει σαφή έκκληση προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα των υπηρετούντων. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «η απόδοση τιμής δεν πρέπει να εξαντλείται σε ένα Τρισάγιο, αλλά να μεταφράζεται σε ουσιαστική πρόληψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!