Μία όμορφη και συμβολική δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον πραγματοποιήθηκε στο Νησί των Ιωαννίνων, όπου μέλη της εθελοντικής ομάδας Paguristas (…πρωταγωνίστας) συνεργάστηκαν με το Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής για μια ξεχωριστή δενδροφύτευση.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές της Ζωσιμαίας Σχολής, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες – Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία και Σουηδία – στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Η δράση είχε ως στόχο να καλλιεργήσει στα παιδιά την αξία του εθελοντισμού, της ενεργής συμμετοχής στο κοινωνικό σύνολο και της ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον. Οι νέοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη τη σημασία της προσφοράς και της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό.

Οι Paguristas ευχαρίστησαν θερμά τη Διευθύντρια του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής, καθώς και τους καθηγητές για την εμπιστοσύνη, τη συμμετοχή και την άψογη συνεργασία.