Αντίθετος με τη συχνή διεξαγωγών αγώνων δρόμου που χρησιμοποιούν διαδρομές μέσα από κεντρικούς οδικούς άξονες του Δήμου Ιωαννιτών και της πόλης, είναι ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανος Μουστακλής, γιατί κατά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων σταματά αναγκαστικά η λειτουργία των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ και ουσιαστικά η εταιρεία πληρώνει τους εργαζόμενους για να κάθονται…

Τη διαφορετική αυτή διάσταση σε σχέση με όσους υποστηρίζουν τη σημασία του δρομικού κινήματος για την πόλη και την αύξηση του ρεύματος των επισκεπτών ιδίως σε νεκρές τουριστικά περιόδους για την περιοχή μας, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εκφράζοντας και τα παράπονά του για το γεγονός ότι στην προετοιμασία του νυχτερινού μαραθώνιου που θα φιλοξενηθεί επί διήμερο στην πόλη το Σαββατοκύριακο, δεν κλήθηκε εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ από την Τροχαία Ιωαννίνων και από το Δήμο Ιωαννιτών.

Η διεξαγωγή αγώνων οδηγεί σε πολύωρες διακοπές της κυκλοφορίας σε κεντρικούς άξονες και δρόμους του ευρύτερου λεκανοπεδίου, γεγονός που προκαλεί ταλαιπωρία στους μετακινούμενους με το ΚΤΕΛ επιβάτες αφενός και αφετέρου επιβάλει τη διακοπή του μεταφορικού έργου της Ανώνυμης Εταιρείας.

Ο κ. Μουστακλής ζήτησε να προβλέπονται εναλλακτικές διαδρομές σε αυτά τα δρομικά γεγονότα και να μη χρησιμοποιείται το κέντρο της πόλης. Εκτίμησε δε πως το δρομικό κίνημα στην περιοχή μας έχει καταντήσει μια “εμπορική επιχείρηση” όπως είπε, αφού σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού, η πόλη φιλοξενεί και έναν αγώνα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!