Το 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων έχει πετύχει να διακριθεί με το πρώτο (1ο) βραβείο στην κατηγορία PROJECT Συμπράξεις Σχολείων στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό :”Ελληνισμός της Ανατολής, Πόντος, Μικρασία, Θράκη”.

Οι συμμετέχοντες των δυο σχολείων (27ου Δ.Σ. Ιωαννίνων & Δ.Σ. Έμπας Πάφου Κύπρου) μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί τους δημιούργησαν από κοινού σποτ βασισμένο στο τραγούδι με τίτλο: “Το τάμα της λύτρωσης”.

Το ποίημα το έγραψε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Έμπας κα Μαρίνα Ματθαίου, ενώ την μουσική- μελοποίησή του έκανε η εκπαιδευτικός του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων κα Αικατερίνη Καλογιάννη. Υπήρξε άψογη συνεργασία και αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί φιλίας και συναδελφικότητας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων/-σών στο επίπεδο τόσο των διευθύνσεων, όσο και των εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών/-τριών των δυο σχολικών μονάδων στην παραπάνω σύμπραξη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες, που έκαναν τα μέλη των σχολείων τους και τον ελληνισμό να αισθάνονται περήφανα! Βασικοί Συντελεστές της σύμπραξης-δημιουργίας ήταν: Ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Νικόλαος Γεωργίτσης, Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Έμπας Κύπρου κα Μαρίνα Γρηγορίου, Η Δασκάλα Μουσικής του Σχολείου μας, κα Αικατερίνη Καλογιάννη, Η Δασκάλα του Ε΄1 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Έμπας Κύπρου κα Μαρίνα Ματθαίου. Ο Δάσκαλος της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας κ. Ελευθέριος Γκορτζής, καθώς και οι μαθητές/-τριες του ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 τμήματος του Σχολείου μας και Ε΄1 τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Έμπας Κύπρου.

Καλό θα είναι να αναφερθεί ότι στην διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος συνέβαλαν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, καθώς και οι εξωτερικοί συνεργάτες που υπήρξαν βοηθοί στην εκτέλεση του τραγουδιού όπως ο κ. Μιχαήλ Κόγκας και η κα Μαριάννα Πεταλά.

Πάνω απ΄ όλα ΜΠΡΑΒΟ σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και από τα δύο σχολεία που συμμετείχαν σε αυτό το όμορφο ταξίδι!!!

Να σημειωθεί ότι στον φετινό διαγωνισμό (2023-2024), συμμετείχαν:
– 191 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής
– Από Ελλάδα (155), Κύπρο (30) και Ομογένεια (5, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Κονγκό, Γερμανία)
– 8.500 περίπου μαθητές
– 365 εκπαιδευτικοί
– 600 μαθητικές δημιουργίες

Εν κατακλείδι αυτό που αποκομίζουμε εκτός των άλλων είναι τα λόγια της εκπαιδευτικού κας Μαρίνας Ματθαίου: «Συγχαρητήρια σε όλους!!! Γιατί οι αλύτρωτες πατρίδες ήταν, είναι και θα παραμείνουν ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ !!»

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!