Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Νοεμβρίου ο Γιώργος Λουριδάς θα πραγματοποιήσει 2 ήμερο εργαστήρι υποκριτικής κινηματογράφου στα Ιωάννινα στο «Θέατρο Κύκλος» !
Οι συμμετέχοντες θα παίξουν μπροστά απ’ την κάμερα και θα μάθουν να γυρίζουν τον δικό τους κινηματογραφικό μονόλογο, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιώργου Λουριδά.
Οι ταινίες που θα ολοκληρωθούν θα αποσταλούν για συμμετοχή στο 4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: “Οι Μονόλογοι της Λήδας” που πραγματοποιείται τον Ιούνιο στο Αγρίνιο.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο 4ωρα μαθήματα, με θεωρητικό και πρακτικό σκέλος, όπου οι ομάδες θα μάθουν να σκηνοθετούν αλλά και να πρωταγωνιστούν σε ένα κείμενο μονολόγου. Προτείνεται στους συμμετέχοντες να έχουν προ-επιλέξει μονοσέλιδο κείμενο αρεσκείας τους πριν από το σεμινάριο, είτε θα τους δοθεί κάποιο κλασικό κείμενο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Δείτε εδώ δείγμα από ταινίες που έχουν ήδη παραχθεί στο εργαστήριο Κινηματογραφικών Μονολόγων του Γιώργου Λουριδά:
https://www.youtube.com/watch?v=Y43G0Mdn1JY&list=PLC9m-cRNDRLascii4H9nN67Z8hyJvMY7J&ab_channel=AgrinioInternationalFilmFestival

Έναρξη: Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 17.30 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 15.00
Κόστος σεμιναρίου (κατ’ άτομο): 50 €
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες – Εγγραφές:
E-mail: giorgosslouri@gmail.com
Τηλέφωνο: 694 28 38 569

Θέατρο Κύκλος, Αραβαντινού 14, Ιωάννινα

Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Λουριδάς είναι σκηνοθέτης θεάτρου και σινεμά, απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σπουδές στο Τμήμα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Ιουλίου Βερν. Έχει στο ενεργητικό του ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, όπως τα «La Compagne Des Morts», «The Clay and The Girl», γυρισμένες εντός και εκτός Ελλάδας, βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ.
Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην παραγωγή και δημιουργία κινηματογραφικών μονολόγων, ένα είδος που ποτέ πιο πριν δεν είχε αναδειχθεί, τόσο στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Το 2020 ίδρυσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αγρινίου: “Οι Μονόλογοι της Λήδας”. Ένα φεστιβάλ μοναδικό στο είδος του που ήδη μετρά πολλούς σημαντικούς καλεσμένους και διεθνείς συμμετοχές.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!