Αμερικανός δικαστής ανέτρεψε την καταδίκη πρώην στελέχους του τηλεοπτικού ομίλου 21th Century Fox, που είχε κριθεί ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για διαφθορά αξιωματούχων του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, ως παρακλάδι του σκανδάλου «Fifagate».

Συγκεκριμένα, η αμερικανίδα δικαστής Πάμελα Τσεν απέρριψε την καταδίκη του Χέρναν Λόπες για απάτη μέσω εμβάσματος, βάσει απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Τον Μάρτιο, ο Χέρναν Λόπες κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για απάτη, ξέπλυμα και δωροδοκία σε παράγοντες της FIFA και της Νοτιοαμερικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (CONMEBOL).

Μια αργεντίνικη εταιρεία μάρκετινγκ, η Full Play, καταδικάστηκε επίσης με τις ίδιες κατηγορίες, αλλά βρέθηκε ότι ήταν μια εταιρική οντότητα που διέφθειρε αξιωματούχους της Συνομοσπονδίας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου Βόρειας, Κεντρικής και Καραϊβικής (CONCACAF).

Ο Λόπες κινδύνευε με 40 χρόνια φυλάκιση και εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο, ενώ η εταιρεία Full Play αντιμετώπιζε επίσης τον κίνδυνο προστίμου εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτές οι καταδικαστικές αποφάσεις ανατράπηκαν, με την δικαστή να υποστηρίζει ότι οι άλλες κατηγορίες προέκυψαν από την καταδίκη για απάτη.

Η Τσεν θεώρησε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης δεν ήταν επαρκή για να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για απάτη. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 20 αξιωματούχοι δικάστηκαν στο πλαίσιο του Fifagate, που ταρακουνά το ποδόσφαιρο από το 2015.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!