“Η επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κυρίας Μίνας Γκάγκα στα Γιάννενα πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όπου έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο το θέμα των αλλαγών στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

 

Θέλω να πιστεύω πως η συζήτηση αυτή δεν υποκρύπτει και, πάντως, δεν περιλαμβάνει σχέδια συγχωνεύσεων και συρρίκνωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, η λειτουργία των οποίων εξυπηρετεί αριθμό πολιτών εφάμιλλο των μεγαλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Για τον λόγο αυτό, πρέπει όχι μόνο να μη συρρικνωθούν αλλά, αντιθέτως, να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και με τεχνολογικό εξοπλισμό.

 

Αυτό που περιμένουν οι Ηπειρώτες από το Υπουργείο Υγείας είναι να αποφασίσει επιτέλους να κάνει πράξη την προεκλογική, άλλωστε, δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για αποδέσμευση των δομών υγείας της Ηπείρου από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τη δημιουργία μίας νέας ΥΠΕ με χωρική αρμοδιότητα την Ήπειρο και έδρα τα Γιάννινα. Σημειώνω ότι η 6η ΥΠΕ εκτείνεται σήμερα σε τέσσερις αυτοδιοικητικές περιφέρειες, από τα ελληνοαλβανικά σύνορα έως το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου, εποπτεύοντας 29 νοσοκομεία, 68 Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο, 23 Κέντρα Υγείας στον αστικό χώρο και μερικές δεκάδες ΤΟΜΥ!

 

Όσο το Υπουργείο Υγείας κλείνει τα μάτια σε αυτή την πραγματικότητα θα συνεχίζει να συντηρεί ένα δυσλειτουργικό καθεστώς με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Αυτή είναι η αλλαγή που περιμένουν οι Ηπειρώτες και όχι σχέδια αναδιάταξης των νοσηλευτικών μονάδων, σε μια περίοδο, μάλιστα, που μόλις βγήκαν από τη δίνη της πανδημίας και παλεύουν να βρουν τον βηματισμό τους.”


Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!