Στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της Ακαδημίας στα Ιωάννινα, παραβρέθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Στο σύντομο χαιρετισμό της επεσήμανε:

“Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ζητήσω από τον υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει σύντομα για την κάλυψη των κενών. Οι μέχρι τώρα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν επαρκούν, όπως δεν επαρκούν και οι πόροι που αφορούν στην εκπαίδευση. Απαιτείται άμεσα αύξηση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση, καθώς οι επιπλέον οικονομικοί πόροι είναι κρίσιμοι για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών, τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού και την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών ανά την Επικράτεια.

Εύχομαι ιδιαίτερα στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν υπομονή και με επιμονή να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, που επιδεικνύουν κάθε χρόνο, να καθοδηγούν τα παιδιά, σε συνθήκες δύσκολες, με ελλιπή σε πολλές περιπτώσεις μέσα. Εύχομαι σε όλο το διοικητικό και λοιπό προσωπικό της εκπαιδευτικής κοινότητας να υποστηρίξει και φέτος τον δύσκολο αγώνα μαθητών και δασκάλων. Εύχομαι, τέλος, στους γονείς και κηδεμόνες να σταθούν δίπλα στα παιδιά, με υπομονή και με υποστηρικτικό τρόπο, στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν μέσα στο σχολικό έτος.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι η σκέψη μας σήμερα είναι πιο ξεχωριστά στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές και το υπουργείο οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του. Να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και να προχωρήσει σε δέσμη λύσεων σε μια εποχή με επισωρευμένες κρίσεις που βαθαίνουν όλο και περισσότερο το μορφωτικό και κοινωνικό χάσμα στη σχολική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

Καλή χρονιά σε όλους!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!