Ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε να έχουμε συρροή κρουσμάτων COVID-19 ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών.

Ήταν δεδομένο ότι η αδιαφορία της διοίκησης που επί δύο χρόνια δεν έχει δώσει Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, μαζί με τις ακατάλληλες υποδομές στο εργοτάξιο, στις οικονομικές/διοικητικές υπηρεσίες αλλά και στα σχολεία, θα δημιουργούσαν τη σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση

Από την αρχή της εβδομάδας είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής η συρροή κρουσμάτων στην πρωινή βάρδια της καθαριότητας. Συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη μετρούσαμε 5 κρούσματα. Την Πέμπτη πλέον από την ίδια εστία εμφανίστηκε κρούσμα και στη νυχτερινή βάρδια ενώ περισσότεροι από 20 είναι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καραντίνα ως στενές επαφές των νοσούντων συναδέλφων τους.

Κάναμε τηλεφωνική παρέμβαση και ζητήσαμε από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο να σφραγιστεί ο χώρος του εργοταξίου να γίνουν απολυμάνεις παντού, να γίνουν μαζικά τεστ και τότε μόνο να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες.

Το απολύτως λογικό αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό, αντίθετα η υπηρεσία συνέστησε στους εργαζόμενους να μεταβούν μόνοι τους στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πλατεία και στο αρχοντικό Πυρσινέλλα για να κάνουν μόνοι τους τεστ! Ούτε καν ο ΕΟΔΥ δεν είχε ειδοποιηθεί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που έπρεπε να είναι σε καραντίνα να βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, φοβισμένοι χωρίς οδηγίες τι να προσέξουν.

Σε κάποιες περιπτώσεις μόλις σήμερα Παρασκευή επικοινώνησε ο ΕΟΔΥ ενώ ήταν σε καραντίνα από τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή πληροφορούμαστε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κάνει μαζικά τεστ στο εργοτάξιο την επόμενη Δευτέρα, δηλαδή μετά από μια εβδομάδα!

Η κατάσταση όμως είναι εξίσου άσχημη και στις οικονομικές υπηρεσίες, όπου τα συνεχή κρούσματα, είχαν σαν αποτέλεσμα ακόμα και την καθυστέρηση στη μισθοδοσία των συμβασιούχων .

Εκεί όμως που η κατάσταση φαίνεται ότι δεν έχει σωτηρία είναι στις σχολικές καθαρίστριες. Μόλις μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων 4 σχολικές καθαρίστριες ήδη νοσούν. Δεν έχουν πάρει –μέσα στην πανδημία- τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας και μπαίνουν απροστάτευτες, χωρίς προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό, να καθαρίσουν χώρους στους οποίους κινήθηκαν διαπιστωμένα κρούσματα.

Και αντί να κοιτάξει «τα του οίκου του» ο Δήμαρχος, βγαίνει να κουνήσει το δάκτυλο στους Γιαννιώτες και να αποθεώσει ακόμα μια φορά την ατομική ευθύνη για να ξεπλύνει και από πάνω του την κρατική και την εργοδοτική ευθύνη για την κατάσταση στην πόλη.

Η κατάσταση στις υπηρεσίες είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους. Καλούμε για τελευταία φορά τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!