Αρκετά  είναι τα  δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο, για τον επιφανή  Γιαννιώτη, που όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ , έχει  ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις με το κυβερνών κόμμα  και καταδικάστηκε πρωτόδικα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του όταν αυτή ήταν έντεκα ετών. Παρ’ όλα αυτά, αν και  ομόφωνα του επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών, κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο Δημήτριος Δήμος είναι γνωστός δικηγόρος Ιωαννίνων και συνήγορος της καταγγέλλουσας, o οποίος αναφέρει αναλυτικά για την υπόθεση:

«Εγινε μια καταγγελία από την κοπέλα ότι ο πατέρας της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι ασελγούσε πάνω της. Βρήκε το θάρρος μετά την ενηλικίωσή της να καταγγείλει το γεγονός αυτό. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, όπως κατέθεσε και η ίδια στο δικαστήριο, πάλεψε πολύ με τον εαυτό της για να μπορέσει να σταθεί και να βγάλει από μέσα της την οργή και τον θυμό, αλλά δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος αυτός που ενώ θα έπρεπε να είναι πρότυπο για την ίδια, κατέληξε να είναι ο εφιάλτης της.

Το δικαστήριο έγινε στην Αρτα, μεικτό ορκωτό δικαστήριο με απόφαση καταδικαστική για τον πατέρα της, με ψήφους 7-0 μάλιστα (ομόφωνα) και με καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Κρίθηκε ένοχος και για τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο και το δικαστήριο του αναγνώρισε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών δίχως κανένα ελαφρυντικό. Η αναστολή στην έφεση κρίθηκε με ψήφους 4-3, δεδομένου ότι δύο ένορκοι και ένας δικαστής είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή. Είναι μια πρώτη ηθική δικαίωση για την κόρη γι’ αυτά που τράβηξε όλα αυτά τα χρόνια από τον πατέρα της».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!