Δωρεάν σήμανση των ζώων τους και δωρεάν καταχώρηση του αριθμού της ηλεκτρονικής ταυτότητας στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και ιδιοκτήτες ποιμενικών σκύλων

Από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζωών, ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Αρταίων προσφέρει δωρεάν σήμανση (ηλεκτρονική ταυτοποίηση) των ζώων τους και δωρεάν καταχώρηση του αριθμού της ηλεκτρονικής ταυτότητας στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και ιδιοκτήτες ποιμενικών σκύλων, ότι η υπηρεσία του Δήμου
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 13, του άρθρου 4, του Ν. 4830/2021 στις ομάδες αυτές συμπεριλαμβάνονται ιδίως άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Όσοι από τις παραπάνω ομάδες, επιθυμούν να σημανθεί το ζώο τους από την υπηρεσία μας, μπορούν να καταθέσουν την συνημμένη αίτηση η οποία θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου μας ( www.arta. gr) και να την καταθέσουν στην υπηρεσία Πρωτοκόλλου του Δήμου μας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, έτους 2023.
Εφόσον ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων, η υπηρεσία μας, μέσω της κτηνιάτρου, θα προχωρήσει στην δωρεάν σήμανση και καταχώρηση.
Οι πράξεις θα γίνονται για τους ποιμενικούς σκύλους σε χώρο ο οποίος θα ορισθεί σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της κάθε κοινότητας και θα ανακοινωθεί κατόπιν ξεχωριστών ανακοινώσεων, για δε τους σκύλους και γάτες των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο χώρο της οικίας τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!