Στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο Δήμος Ιωαννιτών προβάλλει το λογότυπο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης για τη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος #We remember στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου Δ. Χατζή. Παράλληλα έγινε φωταγώγηση του Δημαρχείου.
Στόχος είναι να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, αποδίδοντας αυτονόητη τιμή στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος και επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και εγρήγορσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

 

Υπενθυμίζεται πως, τον Ιανουάριο του 2004, με ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ την επόμενη χρονιά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα, καθώς στις 27 Ιανουαρίου του 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!