Μετά το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίθηκε και η σύμβαση για την επανάχρηση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά.

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο που το αμέσως επόμενο διάστημα περνάει στη φάση της υλοποίησης. 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχει προυπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου οι παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν περιλαμβάνουν χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης, ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους εργασίας, maker space, χώρο συνεδριάσεων και τέλος καφέ-αναψυκτήριο αλλά και πωλητήριο.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης θα παρέχονται υπηρεσίες προς τους δημιουργούς όπως:

-Παροχή πόρων, χώρου, υλικών και τεχνογνωσίας.

-Δυνατότητα φιλοξενίας καλλιτεχνών και καλλιτεχνικού έργου στον πολυχώρο.

-Εξειδικευμένη εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα της εργασίας τους.

-Προβολή καλλιτεχνών και καλλιτεχνικού έργου, μέσω σχεδιασμού και οργάνωσης εκθέσεων.

-Δυνατότητα φιλοξενίας καλλιτεχνών, δημιουργών και της παραγωγής τους καλλιτεχνικής ή και εφαρμοσμένης, στην ψηφιακή μας πύλη.

-Επιμορφωτικά προγράμματα πάνω στις εφαρμοσμένες τέχνες, ειδικά σχεδιασμένα για καλλιτέχνες αλλά και για τους απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επίσης θα παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες όπως χώροι εκπαίδευσης και δημιουργίας, θεατρική και συναυλιακή σκηνή, χώροι για παρουσιάσεις βιβλίων και διοργάνωση συνεδρίων, εκθεσιακοί χώροι, εξειδικευμένα studio δημιουργικής απασχόλησης και άλλοι.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!