Στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 για την παρουσίαση του προγράμματος της Δημοτικής Ενοτήτας Ανατολής, καθώς και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων για τη δημοτική ενότητα αυτή.
Η υποψήφια Δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη, ξεκινώντας την ομιλία της, σημείωσε: «Η περιοχή της Δ.Ε. Ανατολής αναπτύσσεται ραγδαία και πληθυσμιακά και οικιστικά. Πλέον έχει ενσωματωθεί λειτουργικά στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων. Η ανάπτυξη του δήμου προς τον Νότο, δημιουργεί νέες ανάγκες πολεοδόμησης και χωροταξικής τακτοποίησης και στη Μπάφρα και στη Νεοκαισάρεια. Αυτά τα κρίσιμα θέματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της νέας μελέτης του τοπικού πολεοδομικού σχεδιασμού που δρομολογείται την περίοδο αυτή και τα σημαντικά αυτά θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν ορθολογικά, οικονομοτεχνικά βέλτιστα και σύμφωνα με τις μεσομακροπρόθεσμες κοινωνικές απαιτήσεις και ανάγκες. Για να γίνουν αυτά, όμως, σωστά και έγκαιρα, πρέπει στη διοίκηση του δήμου να βρίσκεται μία δημοτική αρχή που να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του ρόλου της και κυρίως να έχει επίγνωση της ουσίας των διαδικασιών».
Στη συνέχεια, η υποψήφια Δήμαρχος αναφερόμενη στην παράταξη ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023, τόνισε: «Συγκροτήσαμε μία δημοτική παράταξη χωρίς παρελθόν, από μηδενική βάση. Όχι ως διάδοχοι μιας προγενέστερης παράταξης. Αυτή, στελεχώθηκε με πολλούς συμπολίτες μας, στην πλειονότητά τους στην παραγωγικότερη φάση της ζωής τους. Και κυρίως από πολίτες που δεν διακατέχονται από συμπλέγματα για κανέναν και για τίποτε, χωρίς ιδιοτέλεια και με καθαρή συνείδηση. Καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιαμόρφωση της εικόνας και λειτουργίας του δήμου και δηλώσαμε παρούσες και παρόντες στην μάχη με τη στασιμότητα και την αδράνεια. Τη μάχη τη δίνουμε έχοντας στη φαρέτρα μας: Ειλικρίνεια, Γνώση όλων των θεμάτων του Δήμου μας, Συγκεκριμένο σχέδιο, Ισχυρή ομάδα, Αποδεδειγμένη εμπειρία, Πετυχημένη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνδημότες μας στις 8 Οκτωβρίου καλούνται να τραβήξουν μία κόκκινη γραμμή με το παρελθόν. ΟΧΙ σε ψήφο λήθης, ΟΧΙ σε πειραματισμούς, ΟΧΙ στις λαϊκίστικες παγιδεύσεις. ΝΑΙ στην ελπίδα. ΝΑΙ σε ξεκίνημα για το αύριο από λευκή σελίδα.»
Στη συνέχεια, ανέλυσε τον σχεδιασμό της παράταξης για τις γενικές δράσεις για ολόκληρη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής και κατέληξε στις ειδικές δράσεις ανά δημοτική κοινότητα που φαίνονται ακολούθως:
Για την ΑΝΑΤΟΛΗ:
Σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης και ταυτόχρονη απομόνωση του παλαιού.
Ανακατασκευή της οδού από τη θέση του Lidl επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων–Aρτας μέχρι τη Λεωφ. Νιάρχου.
Ίδρυση και κατασκευή του 2ου Παιδικού-Βρεφονηπιακού σταθμού
Για τη ΜΠΑΦΡΑ:
Καθαρισμός καταβοθρών για εξασφάλιση αντιπλημμυρικής προστασίας.
Καθαρισμός και αξιοποίηση των αλσυλλίων για την ενσωμάτωσή τους στον «Τουρισμό Πόλης-city break».
Δημιουργία αποχετευτικού δικτύου.
Για τη ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ:
Κατασκευή σύγχρονων στάσεων αστικού ΚΤΕΛ, για να είναι η αναμονή των επιβατών ασφαλής και απροβλημάτιστη.
Δημιουργία αποχετευτικού δικτύου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη, κλείνοντας την ομιλία της, και αφού ευχαρίστησε για τη ιδιαίτερη τιμή που της κάνουν να συμπορεύονται μαζί της στον αγώνα αυτόν, παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής.
To πρόγραμμα για την Δημοτική Ενότητα Ανατολής είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της παράταξης στη θέση: https://www.ioannina2023.gr/wp-content/uploads/2023/08/02-de-anatolis.pdf

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της παράταξης και στη θέση: https://www.ioannina2023.gr/can/

 

Υποψήφιοι Δημοτικής Ενότητας Περάματος

Ως δημοτικοί σύμβουλοι οι:

1 ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
2 ΕΥΤΥΧΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΟΝΟΣ
3 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
4 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ
5 ΡΑΜΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
6 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ε.α.

 

Και ως τοπικοί σύμβουλοι:

Δημοτική Κοινότητα Ανατολής  

 • Αντωνίου Μαρία (Μαίρη) 
 • Γιακωβάκη Διονυσία 
 • Γιαννούσης Κωνσταντίνος 
 • Γραμμενιάτης Γεώργιος 
 • Κολιγιώτη Αλεξάνδρα 
 • Κουρέλλης Θεόδωρος 
 • Λώλης Σπυρίδων 
 • Μπάφα Βασιλική 
 • Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος 
 • Πασχάλη Λαμπρινή 
 • Ρουσάκης Ξενοφών (Φώντας) 
 • Στεφανίδης Αγάπιος

Δημοτική Κοινότητα Μπάφρας  

 • Ναβρούζογλου Παρασκευή (Βιβή) 
 • Ναυρόζογλου Γεώργιος (ΓΑΡΡΑΣ)
 • Πιστιόλης Βασίλειος

Δημοτική Κοινότητα Νεοκαισαρείας  

 • Ζερβού Φεβρωνία 
 • Ναυρόζογλου Μαρία 
 • Πέτσαλης Χρήστος

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!