Την σύμβαση για την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου με τον ανάδοχο για την συγκεκριμένη παρέμβαση.

Τα έργα έχουν προϋπολογισμό 500 χιλιάδων ευρώ. Η συγκεκριμένη δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ασφαλτόστρωση τεσσάρων αγροτικών δρόμων στις Τοπικές Κοινότητες Αμφιθέας, Πεδινής, Αμπελιάς και Νεοκαισάρειας, συνολικού μήκους 2.640,00 m, οι οποίοι εξυπηρετούν αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος πρόκειται για μία παρέμβαση που θα αναπτυχθεί σε τέσσερις κοινότητες και θα συμβάλλει στην βελτίωση της πρόσβασης για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

«Με το έργο βελτιώνεται η ποιότητα και η ασφάλεια χρήσης του αγροτικού οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου της πόλης των Ιωαννίνων, με συνέπεια την αναβάθμιση της πρόσβασης στις εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα και των μεταφορών αφενός των παραγόμενων προϊόντων, αφετέρου δε των απαραίτητων πρώτων υλών» σημείωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και τόνισε ότι ανάλογες παρεμβάσεις αναβάθμισης της αγροτικής οδοποιίας έχουν ολοκληρωθεί και σε άλλα χωριά του Δήμου.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!