Παρουσία του προέδρου Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα έγινε το πρωί της Δευτέρας, σύσκεψης υπό το Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα με τη συμμετοχή των προέδρων κοινοτήτων και εκπροσώπων συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών, με αντικείμενο την πρόληψη και την οργάνωση δράσεων για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στόχος της επίσκεψης του κ. Λέκκα δεν ήταν μόνο η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνάντηση υπό το Δήμαρχο αλλά και η ενημέρωση και συνεννόηση με τη δημοτική αρχή του Δήμου μας πάνω σε θέματα ευρύτερα, πολιτικής προστασίας.

Σε κεντρικό επίπεδο όπως σημείωσε, έχουν δρομολογηθεί εκείνες οι διαδικασίες ώστε να απομειώσουμε τις επιπτώσεις και το ίδιο επιχειρείται να γίνει και σε περιφερειακό επίπεδο καθώς όπως επεσήμανε το κύτταρο της λειτουργίας του κράτους, είναι οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.

Για τα Γιάννενα τόνισε πως έχει ξεκινήσει η συνεργασία για τη διαχείριση των προβλημάτων πάνω στους βασικούς κινδύνους που είναι η δασική πυρκαγιά, ο σεισμός, η πλημμύρα και οι κατολισθήσεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολλαπλούς ρόλους κάτω από τα γνωστά προβλήματα που είναι το έλλειμμα σε προσωπικό και η υποχρηματοδότηση. “Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις” τόνισε ο κ. Λέκκας.

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει πως πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία στις αρμοδιότητες που δίνονται στους Δήμους και να συνοδεύονται αυτές από την απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση που σημαίνει βασικά πιο μεγάλη δυνατότητα του κάθε Δήμου να προσλάβει προσωπικό εξειδικευμένο ή λοιπό προσωπικό και να έχει βέβαια τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τέλος, ο κ. Λέκκας επεσήμανε την ανάγκη οι Δήμοι να ενισχύσουν τα θέματα της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού ώστε να γίνεται αντιληπτό πως υπάρχουν δικαιώματα για τους πολίτες, υπάρχουν όμως και καίριες υποχρεώσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!