Μια θεσμικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.
Στη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, κ. Μουσελίμη, το λοιπό ανώτερο στελεχιακό δυναμικό αλλά και όλα τα στελέχη της αστυνομίας συμφωνήθηκε η ανάγκη συνεργασίας των δύο φορέων με στόχο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών καθώς και εκείνη του δημοσίου χώρου.
Η παιδεία και οι συμπεριφορές των πολιτών σε σχέση με το σεβασμό του δημοσίου χώρου θα πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη κουλτούρα διαχείρισής του.
Επειδή όμως αυτό θέλει αφενός χρόνο και αφετέρου πάντα θα υπάρχει μια μερίδα της κοινωνίας με ροπή στην παραβατικότητα, ο ρόλος της αστυνομίας σε συνεργασία με το δήμο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι κρίσιμος.
Στη συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, συμφωνήθηκε η ανάγκη μεταστέγασης του αστυνομικού μεγάρου στο χώρο του στρατοπέδου Βελισσαρίου, όπως άλλωστε προβλέπεται και στον συνολικό σχεδιασμό της πόλης, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του Σώματος με μετατάξεις και προσλήψεις.
Ο κ. Μπέγκας υποσχέθηκε ότι εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, ο δήμος Ιωαννιτών θα αποτελέσει μοχλό πίεσης στους αρμόδιους παράγοντες ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!