Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με την παράταξη “Ιωάννινα _2023”, της Τατιάνας Καλογιάννη, έκανε ο Νώντας Ζήκος. Ο ίδιος στην ανακοίνωση του δηλώνει τα εξής: “Γεννήθηκα στην Ανατολή Ιωαννίνων, όπου και κατοικώ. Είμαι παντρεμένος, έχω δύο παιδιά και έναν εγγονό. Υπηρέτησα στην Ελληνική Αστυνομία και αφού έλαβα τις προβλεπόμενες τιμητικές διακρίσεις και όχι μόνο, αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.
Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων και εκλέχθηκα σε τρείς συνεχόμενες θητείες ως αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία.
Υπηρέτησα στην Δ.Α. Ακαρνανίας, Βορειοανατολικής Αττικής, Αχαΐας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Ιωαννίνων, επί σειρά ετών δε, στο Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Είμαι πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον Ελληνικό Πολιτισμό και της
Σχολής Μετεκπαίδευσης-Επιμόρφωσης του Σώματος (Τ.Ε.Μ.Α) στην Αθήνα.
Μεταξύ πολλών υπηρεσιακών πανελλαδικών σεμιναρίων, παρακολούθησα και δύο μακρόπνοα σεμινάρια της προαναφερόμενης σχολής σε θέματα Τροχαίας, εκ των οποίων το δεύτερο υψηλού επιπέδου, σε θέματα οδικής ασφάλειας και διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, από τα οποία αποφοίτησα πρώτος με βαθμό άριστα.
Εκτός των άλλων υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων, μου ανατέθηκε η τιμητική θέση του υπεύθυνου κυκλοφοριακής αγωγής-οδικής ασφάλειας και του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Με υπηρεσιακή εντολή, είχα αναλάβει καθήκοντα τακτικού καθηγητή σε θέματα τροχαίας και εκπαιδευτή στην Σχολή Εκπαίδευσης Ειδικών Φρουρών και Δημοτικών Αστυνομικών στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Με απόφαση του Δ.Ι.Ε.Κ. ΕΚΑΒ τμήμα Ιωαννίνων είχα αναλάβει τακτικός καθηγητής στην θεματική ενότητα των κανόνων ασφαλούς οδήγησης.
Στο μακροχρόνιο διάστημα της υπηρεσίας μου στο Τμήμα Τροχαίας και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολικών κοινοτήτων του Νομού Ιωαννίνων, πραγματοποίησα δεκάδες διαλέξεις με παράλληλη προβολή βιντεοληπτικού υλικού.
Συγκεκριμένα, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, οι οποίες πολλές φορές συνδυαζόταν με επισκέψεις και εκπαίδευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών και Καλπακίου.
Διαλέξεις και ενημερώσεις πραγματοποίησα σε Στρατιωτικές Μονάδες του Νομού μας, στο τμήμα Ε.Κ.Α.Β., στη Μ.Τ.Ε. Νοσηλευτική Σχολή και στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων, αλλά και σε πολιτιστικούς συλλόγους (Καστρίτσας, Κοπάνης, Κουκλεσίου, κ.ά.), στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων, ενοριακές νεανικές συνάξεις, Αθλητικούς Συλλόγους, σε εργασιακούς χώρους, Δομές φιλοξενίας παιδιών (Πωγωνιανής, Ντουραχάνης), Δομές φιλοξενίας προσφύγων, χώρους φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία και Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.
Επιπρόσθετα, για περίπου 15χρόνια είχα αναλάβει την εκπαίδευση των Σχολικών Τροχονόμων, με τις οποίες είχαμε μια άριστη συνεργασία και λύναμε στον εφικτό βαθμό όσα προβλήματα ανέκυπταν.
Πολλές φορές μου είχε ανατεθεί μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η υπηρεσιακή ενημέρωση των συμπολιτών μας αλλά και πολιτών της ευρύτερης περιοχής, ως και η καταγραφή και επίλυση των τυχόν οδικών κυκλοφοριακών προβλημάτων που εκφραζόταν από τους συμπολίτες μας.”, ολοκληρώνει η ανακοίνωση του κ. Ζήκου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!