Με τιμή και λαμπρότητα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη  Λευτέρη Οικονόμου ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του Έπους του 1940 στην Κόνιτσα. 

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2021 στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Κόνιτσας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με την Επέτειο του «ΟΧΙ». Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, δασκάλων όλων των σχολείων και ιδρυμάτων στο Μαυσωλείο Πεσόντων 1940, που βρίσκεται στο παρεκκλήσιο «Άγιος Αθανάσιος», καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο λόφο του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Παύλου Παυλίδη στο Ελεύθερο Κόνιτσας. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο συνεχίστηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, αφού προηγήθηκαν Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στο προαύλιο του Δημαρχείου και ομιλία από τον Διευθυντή του Β’ Δημοτικού Σχολείου κ. Πέτρο Πιπερίδη με θέμα: “Παιδιά! Της Ελλάδος παιδιά!” Στην κεντρική πλατεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Ήπειρο, Μακεδονία και Πόντο από τον Χορευτικό Όμιλο Κόνιτσας και συγκεκριμένα από τα τμήματα των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και τοπικών αρχών και πλήθος συνδημοτών και επισκεπτών. 

Από το Γραφείο ΔημάρχουΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!