Την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δημαρχείου Κόνιτσας συγκέντρωση – συζήτηση και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Κόνιτσας, ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από λαϊκούς αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα και θα αποτελέσουν το επόμενο διάστημα τη μόνη φωνή μαχητικής, λαϊκής αντιπολίτευσης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η Τίνα Ζέκα περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηπείρου.
Πρώτο θέμα στη συζήτηση ήταν η πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μιας και μέχρι σήμερα η πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης προς το δήμο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια ο Δημήτρης Σδούκος, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ληστρική σύμβαση του δήμου και της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια, στην συμφωνία για τους σταθμούς μεταφόρτωσης των σκουπιδιών και την ιδιωτικοποίησή τους και στο τεράστιο κόστος της σύμβασης αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού, έργο που αν είχε πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον δήμο και τους εργαζόμενους του θα είχε όφελος έως και 60%.
Αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας, στα δημοτικά κτήρια όπως το Δέντρο, το Κέντρο Νεότητας, τα Πλατανάκια αλλά και το δημοτικό κοιμητήριο το οποίο όλες οι δημοτικές αρχές άφησαν να καταστραφεί ουσιαστικά μη τολμώντας να τα βάλουν με την εκκλησία.
Επίσης μίλησε για το κτήριο της δημοτικής αστυνομίας που με ομόφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης παραδόθηκε στην Κιβωτό του κόσμου, γιατί δήθεν θα κράταγε τα σχολεία ανοιχτά και θα έφερνε δουλειές στην Κόνιτσα. Ένα κτήριο σύγχρονο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον δήμο. Ζήτησε μάλιστα ο δήμος να υιοθετήσει το αίτημα των κατοίκων για επιστροφή του κτηρίου στη ιδιοκτησία του και να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο σύγχρονο δημοτικό σχολείο όλης της Κόνιτσας, στο κέντρο την πόλης, με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που να προάγει την μόρφωση κα την κοινωνικοποίηση των νέων παιδιών.
Τέλος αναφέρθηκε στην πρωτογενή παραγωγή στους αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι ουσιαστικά ένας από τους λίγους τομείς που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τους κατοίκους στην περιοχή, αλλά οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει σε απαξίωση και συρρίκνωση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα δάση στην μεγαλύτερη ίσως πηγή εσόδων και εργασίας του δήμου μας που η ανυπαρξία διαχειριστικών μελετών και σοβαρής αντιμετώπισης διαχρονικά τα αφήνει ανεκμετάλλευτα αλλά και απροστάτευτα.
Στην συγκέντρωση μίλησε η Τίνα Ζέκα,  Στην τοποθέτηση της  τόνισε ότι ο λαός της περιοχής δέχεται ενιαία την επίθεση από το κεφάλαιο, το κράτος, την Περιφέρεια και τους Δήμους και άρα ενιαία πρέπει να είναι η απάντησή και στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ανέφερε τα μέτρα που πήρε η περιφέρεια στον πρωτογενή τομέα, τα οποία αντί να μειώσουν το κόστος παραγωγής, αυξάνουν τις τιμές πώλησης των βιομηχανιών. Τέτοιο είναι για παράδειγμα η πιστοποίηση των προϊόντων ΠΟΠ η οποία δεν ρίχνει το κόστος παραγωγής, αλλά καθιστά απλησίαστα για το λαό τα προϊόντα στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Την ίδια στιγμή είναι άγνωστες λέξεις ο  “αναδασμός” ή ο “έλεγχος της διαχείρισης των αποβλήτων των πτηνοτροφείων ή των σταυλικών εγκαταστάσεων”
Η κα Ζέκα τόνισε ότι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων η περιφέρεια Ηπείρου-παρά τις περίπου αντιθέτου δηλώσεις- αφήνει να οργώνονται τα βουνά μας για να στηθούν ανεμογεννήτριες. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το ζήτημα της δημιουργίας αιολικού πάρκου με 9 ανεμογεννήτριες στον Σμόλικα στην θέση Ταμπούρι (1.878 μ) η Περιφέρεια σφύριζε αδιάφορα.
Σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμος Κόνιτσας και η Περιφέρεια Ηπείρου φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την αποκατάσταση της χωματερής της Κόνιτσας, που έγινε τόσο πρόχειρα που κάθε φορά που “φουσκώνει” ο Αώος τα σκουπίδια απ τη χωματερή φτάνουν μέχρι την Αλβανία.
Τέλος σε σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου βαφτίζει τη διάνοιξη της κοίτης του ποταμού απ τα φερτά υλικά, ως αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θα μπορούσε να είναι τέτοιο αν υπήρχαν μελέτες και γινόταν σε μεγάλη κλίμακα. Η συνήθης πρακτική της Ηπείρου είναι η διάνοιξη ενός τμήματος της κοίτης να γίνεται με στόχο την ανεξέλεγκτη απόληψη υλικού για την εξυπηρέτηση των εργολάβων κατασκευής.
Στη σύσκεψη βγήκε πρόγραμμα περιοδειών και ομιλιών από κοινού με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου στα χωριά του δήμου.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε την Τρίτη 19/9 στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΗΣ ΛΑΠΠΑΣ ΘΩΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔΙΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΒΑΓΕΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΒΟΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΝΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΓΚΑΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗ ΚΩΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΛΑΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΜΑΝΘΟΥ ΟΛΓΑ ΑΝΕΡΓΗ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΜΗΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΝΟΥΤΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΣΔΟΥΚΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΧΙΩΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΕΡΓΗ
ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ ΖΗΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ ΜΑΡΤΣΕΚΗ ΟΛΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΦΟΥΡΚΑΣ ΚΙΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙΟΥ ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ
ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΚΩΤΣΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΒΑΓΕΝΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΔΟΥΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΣ ΝΟΥΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΑΖΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΟΛΙΣΤΗΣ ΖΙΩΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΟΞΥΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΣΕΛΛΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΜΟΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΗΓΗΣ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΛΗΚΑΤΙΟΥ ΣΔΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΟΥΡΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΘΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΤΣΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΦΟΥΡΚΑΣ ΜΟΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΧΙΟΝΑΔΩΝ ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!