Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν σε Κανάλακι , Πάργα , Μεσοπόταμο και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου .
Σύμφωνα με τον Δήμο Πάργας το πρόγραμμα έχει ως εξής:
•ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27η Οκτωβρίου 2023
Ομιλίες από ομιλητές σε ειδικές εκδηλώσεις στα Σχολεία των Κοινοτήτων του Δήμου, ενταγμένες στο πρόγραμμα της Σχολικής Εορτής, καθώς και στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς με θέμα την εορταζόμενη επέτειο.
•ΣΑΒΒΑΤΟ 28η Οκτωβρίου 2023
-ΚΑΝΑΛΑΚΙ
Ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
Ώρα 10:30 π.μ: Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς όλων των Κοινοτήτων του Δήμου Πάργας. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στην έδρα του Δήμου στο Καναλάκι από την κ. Μπαλακέρα Καρολίνα, εκπαιδευτικό 2 ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου. Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, από μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια κοινή παρέλαση των μαθητών όλων των Σχολείων του Καναλακίου. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δήμας Φώτιος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου.
-ΠΑΡΓΑ
Ωρα 07:30 π.μ: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
Ώρα 10: 30 π.μ: Θα τελεσθεί δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την καθηγήτρια Σχολείου Δέσκειου Γυμνασίου Πάργας, κα Αρκουμάνη Κωνσταντίνα. Στη συνέχεια στο Ηρώο που βρίσκεται στην πλατεία «Αγία Μαρίνας», στο άγαλμα Δημουλίτσα – Πατατούκου, θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Μετά θα ακολουθήσει, παρέλαση στην οδό « Ανεξαρτησίας». Τελετάρχης της όλης εκδήλωσης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Σχολείου Δέσκειου Γυμνασίου Πάργας, κ. Γκούρας Σπυρίδων.
-ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ
Ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας της Κοινότητας Μεσοποτάμου.
Ώρα 10:30 π.μ: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοινότητας Μεσοποτάμου και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποτάμου. Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Ηρώου των πεσόντων. Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των Σχολείων του Μεσοπόταμου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!