Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός για το έτος 2022 του Δήμου Πρέβεζας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη το απόγευμα. Ο προϋπολογισμός αξιολογήθηκε με κάποιες επισημάνσεις Θετικά από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ενώ τα έσοδα και έξοδα είναι ισοσκελισμένα. Ο Προϋπολογισμός, μέσα από τα αναλυτικά οικονομικά δεδομένα που περιέχει, αποτυπώνει έργα που θέλει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή στη διάρκεια του επόμενου έτους και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Δαρδαμάνης σημείωσε ότι η Πρέβεζα αλλάζει, αναφέρθηκε σε κάποια από τα έργα σταθμούς για το 2021 και παρουσίασε τους στόχους για την επόμενη χρονιά. Ανέφερε ότι συντάχθηκε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού και τριών καταστροφικών φαινομένων που έχει επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα. Ο προϋπολογισμός είναι πραγματικός και αναπτυξιακός συνέχισε ο κ. Δαρδαμάνης και αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση ο προϋπολογισμός του 2022, περιορίζεται σε μια αμιγώς διαχειριστική αντίληψη χωρίς καμιά συγκεκριμένη αναπτυξιακή προοπτική και στόχευση.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» κ. Χρήστος Μπαΐλης σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου, ο κ. Γιώργος Νίτσας επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» ανέφερε ότι είναι προϋπολογισμός φτώχειας, χωρίς όραμα και χωρίς αποτύπωμα για το αύριο. Από την παράταξη «Στροφή στο μέλλον» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωστούλας Βασίλης σημείωσε ότι δυστυχώς ο προϋπολογισμός είναι εξαρτώμενος από ένα φτωχό τεχνικό πρόγραμμα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει η δημοτική αρχή να διεκδικήσει μεγάλα έργα που θα αλλάζουν την μορφή του δήμου. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κύρλας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μίλησε για την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Στην υποχρηματοδότηση των δήμων αναφέρθηκε ο κ. Κωστόγιαννης από την παράταξη «Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε πως ο δήμος βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, να μεριμνά για ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του δήμου και αυτά ακριβώς περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός. Μεταξύ αυτών το open mall, η παρέμβαση στα ιαματικά λουτρά, τα έργα του Φιλόδημος, η χρηματοδότηση της ύδρευσης της παραλιακής ζώνης, το υπό δημοπράτηση καταφύγιο αδέσποτων ζώων, οι παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και στα αλιευτικά καταφύγια. Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα σε παρεμβάσεις που εξασφάλισαν την χρηματοδότηση όπως το λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών αλλά και ο εκσυγχρονισμός του στόλου καθαριότητας. Όσον αφορά το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ Γεωργάκος σημείωσε ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η σύνταξη μελετών για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στις δημοτικές και κοινοτικές ενότητες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!