Aπάντηση Δημοτικού Συμβούλου Νικολάου Γέροντα στην επιστολή  του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων:

Κύριε Δήμαρχε

Με την παρούσα θα ήθελα να απαντήσω σχετικά με όλα τα θέματα της ανακοίνωσης διαγραφής μου από την δημοτική παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» η οποία υπάρχει στον ηλεκτρονικό τύπο και έρχεται να επιβεβαιώσει το «τέλμα» στο οποίο έχει περιέλθει με αποκλειστική Σας ευθύνη ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων τα τελευταία χρόνια.

Κύριε Δήμαρχε

Για να κατοχυρωθεί η Αρχή του Κράτους Δικαίου σε μια πολιτεία είναι αναγκαίο να προβλέπεται η δυνατότητα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, μεταξύ των οποίων και εκείνου της προηγούμενης ακρόασης.

Το Ελληνικό Σύνταγμα κατοχυρώνει αυτό στο άρθρο 20παρ. 1 αλλά και η ΕΣΔΑ στο άρθρο 6 παρ. 1.

Στην ανακοίνωσή Σας γίνεται λόγος για «ομόφωνη απόφαση» από όλα τα μέλη της παράταξης. Επομένως κάποιος συγκάλεσε την παράταξη, κάποιος έκανε την εισήγηση, έγινε διαλογική συζήτηση μεταξύ των Μελών και λήφθηκε η απόφαση.

Αλήθεια εγώ γιατί δεν κλήθηκα να παραστώ;

Δεν ήμουν μέλος της παράταξης;

Πρόκειται για απόφαση που εμφανώς είναι εκτός νόμου και αποτέλεσμα προσωπικής Σας επιλογής. Αυτό διότι σε μια παράταξη για την διαγραφή ενός μέλους Δεν καλούνται σε συνεδρίαση μόνο οι εκλεγμένοι σύμβουλοι (τα ονόματα μόνο αυτών είναι δημοσιευμένα στον Τύπο) ΑΛΛΑ και αυτοί οι οποίοι δεν εκλέχτηκαν (αναπληρωματικοί) που ήταν υποψήφιοι με την παράταξη, καθώς είναι ταυτόχρονα μέλη  αυτής για την παρούσα τουλάχιστον περίοδο Δημοτικής Αρχής (για να μην αναφερθώ και σε παλαιότερα στελέχη) είναι άλλωστε τα μέλη ένας εκ των οποίων θα κληθεί να αναλάβει την θέση μου ως Δημοτικού Συμβούλου αν υποβάλλω την παραίτησή μου και από τη θέση αυτή (δεν θα το κάνω και εξηγούμαι παρακάτω).

Εκτός βέβαια αν διαγράψατε ήδη και τους μη εκλεγμένους. Να προσκομίσετε παρακαλώ στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (ως ελεγκτή της νομιμότητας) το Καταστατικό της Παράταξης και τις κλήσεις για παράσταση κατά την συνεδρίαση αυτή (ταχυδρομείο φυσικό- αριθμοί αναφοράς –ή ηλεκτρονικό).

Στην ανακοίνωσή  Σας κάνετε λόγο για  «…..εχθρική στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή και την παράταξη, απαξίωση του έργου που συνολικά η παράταξη έχει όλα αυτά τα χρόνια και η συμπεριφορά μου….»

Για ποιο λόγο δεν κλήθηκα να εκθέσω τα δικά μου επιχειρήματα σε όσα άδικα μου καταλογίζετε; Προφανώς γιατί γνωρίζατε τους προβληματισμούς μου και τη διαφωνία μου σε διάφορα θέματα σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής τα οποία άλλωστε σας ανέφερα και σε προσωπικές συναντήσεις μας.

Μερικά από αυτά είναι το γεγονός ότι οι Αντιδήμαρχοι χρησιμοποιούν για προσωπικούς τους λόγους τα οχήματα του Δήμου για τις μετακινήσεις τους από και προς τα Ιωάννινα .Γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι σύννομο και οπωσδήποτε η συμπεριφορά αυτή αποτελεί πρόκληση για τους δημότες. Είναι εξάλλου γνωστό ότι τα οχήματα του Δήμου όταν δεν χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς που προορίζονται, πρέπει να παραμένουν στις έδρες του Δήμου (Καλέντζι,Χουλιαράδες, Πράμαντα), ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το γεγονός  ότι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής παραμένουν στην πλειοψηφία τους τα ίδια τα τελευταία 8 χρόνια παρά τις δεσμεύσεις σας ότι  αυτά θα εναλλάσονταν.Το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος μας έχει σοβαρότατες ελλείψεις σε έργα υποδομών, επιλέξατε να προτείνετε ως πρώτο έργο για την ένταξη στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης το Θέατρο (χωρίς να παραγνωρίζω ¨ότι είναι σημαντικό να γίνονται έργα πολιτισμού στον Δήμο),ενώ γνωρίζετε ότι προέχουν άλλα απαραίτητα για την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών και ιδιαίτερα των μόνιμων κατοίκων του Δήμου μας και ενώ τα περισσότερα έργα που αφορούν το Δήμο τα έχετε εγκαταλείψει στην Περιφέρεια.

Τα θέματα αυτά καθώς και άλλα γνωρίζατε ότι θα αναδείξω στην συνεδρίαση της παράταξής μας, όπως και την πρόθεσή μου να θέσω θέμα αλλαγής του επικεφαλής της.

Έτσι με συνοπτικές και εμφανώς μη νόμιμες διαδικασίες (δεν κλήθηκα ούτε εγώ ούτε οι αναπληρωματικοί) με διαγράψατε. Γνωρίζετε καλά ότι ούτε «γυρολόγος» υπήρξα ποτέ ούτε ζήτησα αξιώματα, ούτε οι θέσεις μου για τη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου υπαγορεύονται από προσωπικά συμφέροντα.

Η διαγραφή μου από την παράταξη «Σεντελέ» λοιπόν και όχι από την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος», δεν  θα με αποτρέψει να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για το Δημόσιο Συμφέρον και ειδικότερα για αυτό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και των δημοτών του ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος πλέον, καθώς είναι σε όλους γνωστό ότι δεν εκλέχτηκα εξαιτίας της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας και μόνο, αλλά κυρίως εξαιτίας της πολύχρονης, ακούραστης,ανιδιοτελούς προσφοράς μου στο Δήμο και του έργου που έχω προσφέρει από πολλά μετερίζια όπως αναγνώρισαν οι δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους.

                             Νικόλαος Γέροντας

           Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!