Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές ανακοινώνει την διαγραφή από την δημοτική παράταξη “Σύγχρονος Δήμος”,  του δημοτικού συμβούλου Νίκου Γέροντα.  Η διαγραφή του αποφασίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη της παράταξης στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 18,Σεπτεμβρίου.. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην πολύχρονη παρουσία του  στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ο Γιάννης Σεντελές  προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση. Αναλυτικά στην επιστολή ,η οποία συνοδεύεται και με ομόφωνο ψήφισμα των μελών της παράταξης για την διαγραφή του, αναφέρονται τα εξής:

Σας αποστέλλω απόσπασμα συνεδρίασης των μελών της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ», σύμφωνα με το οποίο τα μέλη ομόφωνα αποφασίζουν την διαγραφή του συναδέλφου Νίκου Γέροντα από την παράταξή μας.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Γέροντας, σεβόμενος την εντολή των δημοτών, θα έχει την πολιτική ευαισθησία να παραιτηθεί από την θέση του δημοτικού συμβούλου, που απέκτησε συμμετέχοντας στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας και να δώσει την ευκαιρία σε ένα άλλο  μέλος της να καταλάβει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Γέροντας, μετά την διαγραφή του από την παράταξή μας, δεν μπορεί να την εκπροσωπεί στα διάφορα συλλογικά όργανα του Δήμου και παρακαλώ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για την ενεργοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασής του.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

 

  • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 συνεδρίασε η Δημοτική Ομάδα (εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι) της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, αναφορά και εκτενής συζήτηση έγινε σχετικά με την  συμπεριφορά του συναδέλφου, δημοτικού συμβούλου, Νίκου Γέροντα. 

Η εχθρική του στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή και την παράταξη, η απαξίωση, εκ μέρους του, του έργου, που συνολικά η παράταξή μας έχει όλα αυτά τα χρόνια πετύχει και η εν γένει συμπεριφορά του εν λόγω συναδέλφου, ο οποίος έχει τιμηθεί εκ μέρους του επικεφαλής της παράταξης και Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ για μεγάλες χρονικές περιόδους με κορυφαία αξιώματα, δεν συνάδει με τις αρχές που διέπουν τη συγκρότηση και τη λειτουργία της μεγάλης παράταξής μας. 

Την παράταξη αυτή, που έχει την τιμή να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας και διοικεί το Δήμο μας για τρίτη συνεχή θητεία, τιμούν με την συμμετοχή τους μέλη, που επιδεικνύουν διαχρονικά πολιτικό ήθος και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Όσοι, με την συμπεριφορά τους, αποδεικνύουν ότι λειτουργούν εναντίον της παράταξης, συμπεριφέρονται ως «γυρολόγοι», έχουν καθαρά προσωπικές επιδιώξεις και καθορίζουν τη στάση τους με αποκλειστικό γνώμονα τα διάφορα αξιώματα, δεν έχουν θέση σε αυτή.

Ο συνάδελφος Νίκος Γέροντας θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να είναι μέλος σε μια παράταξη, που την θεωρεί «καλή» όταν είναι Αντιδήμαρχος και «κακή» όταν πάψει να είναι. Τέτοιες συμπεριφορές είναι προσβλητικές για το σύνολο των μελών της παράταξης και δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.

Τα μέλη της δημοτικής ομάδας, έπειτα από διαλογική συζήτηση

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την διαγραφή από την Δημοτική Παράταξη «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων του δημοτικού συμβούλου Νίκου Γέροντα.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!