Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της δημοτικής παράταξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θέλουμε να ενημερώσουμε στους δημότες του Δήμου Ζίτσας για τις εξελίξεις του πρόσφατου χρονικού διαστήματος.

Υποβάλλαμε τις υποψηφιότητές μας, για επικεφαλής της παράταξης – υποψήφιου Δήμαρχου και νέας Γραμματείας, όπως όριζαν οι ομόφωνα συμφωνημένες διαδικασίες της δημοτικής ομάδας και της απερχόμενης Γραμματείας και η απόφαση της ολομέλειας της 6ης Ιουνίου και όπως επικυρώθηκαν στην ολομέλεια τις 24ης Οκτωβρίου.   

Η απόφαση της δημοτικής οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. για την αποχώρηση από τις διαδικασίες για την εκλογή νέων οργάνων και την προετοιμασία της παράταξης για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ακολούθησε χρονικά το κάλεσμα σε συνέλευση μελών και φίλων της παράταξης,  χωρίς να έχουν εκφρασθεί αντιρρήσεις για τις διαδικασίες και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση δημοτικής ομάδας και απερχόμενης Γραμματείας.  

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η διάλυση της ενιαίας παράταξης που δημιουργήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στη θέληση της πλειοψηφίας των φίλων και μελών, όπως άλλωστε εκφράσθηκε και στην πρόσφατη  ολομέλεια. Όσον αφορά την άμεση παρέμβαση κομματικού φορέα στη λειτουργία αυτοδιοικητικής παράταξης, θεωρούμε ότι κρίνεται αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο καλής θέλησης και τιμώντας την ίδρυση και λειτουργία της παράταξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της δημοτικής ομάδας προχωρώντας στην ίδρυση νέας δημοτικής παράταξης. 

Η νέα παράταξη θα λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές, στηριζόμενη στη συμμετοχή και δραστηριοποίηση των δημοτών, εκφράζοντας τους λόγους δημιουργίας και τηρώντας τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.  

Χαιρετίζουμε όσους φίλους διαφώνησαν με τη συνέχιση λειτουργίας της ενιαίας παράταξης, ίσως εκτιμώντας διαφορετικά τις συνθήκες στο μέλλον ξαναβρεθούμε. 

 

Σπύρος Πάικας 

Δημοτικός Σύμβουλος – υποψήφιος Δήμαρχος

 

Κάλτσας Μάκης

Ματσάγκας Μανώλης

Μπράγιας Φώτης           

Τάτσης Βασίλης

Τζιάλλας Ηλίας

Μέλη της Γραμματείας της νέας παράταξης


Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!