Χθες 17/3/2021 συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Ζίτσας με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη θεμάτων.

Ο Δήμαρχος όμως με την έναρξη του ΔΣ εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να μας δοθεί το δικαίωμα της στοιχειώδους ενημέρωσης έθεσε ως θέμα συζήτησης δημοσίευμα Δελτίου Τύπου του Δήμου Δωδώνης που αφορούσε στην αδειοδότηση λειτουργείας των -2- μονάδων επεξεργασίας βιορευστών στην περιοχή της ΤΚ Λύγγου του Δήμου μας.

Το θέμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε πριν την λήξη του ΔΣ με δική μου πρόταση το τελικό κείμενο του ψηφίσματος που θα ψηφιζόταν να μας δοθεί με αποστολή στα email όλων των αρχηγών της αντιπολίτευσης ώστε να το μελετήσουμε, να επιφέρουμε τυχόν τροποποιήσεις και την επομένη να δινόταν στα ΜΜΕ ως κείμενο που ψηφίστηκε με ομόφωνη απόφαση.

Το ΔΣ με τη δέσμευση εκείνη τη χρονική στιγμή του Προέδρου να μας αποσταλεί αμέσως μετά τη λήξη του ΔΣ στο email μας το σχέδιο που είχε γραφεί τελείωσε στις 18:45.

Το συγκεκριμένο όμως σχέδιο του ψηφίσματος αντί να το δούμε απεσταλμένο στα email μας και να το επιβεβαιώσουμε ή το συμπληρώσουμε όπως συμφωνήθηκε, κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο από τις 17:25 και ενώ το ΔΣ συνέχισε να συνεδριάζει χωρίς προφανώς όπως αποδεικνύεται ούτε ο πρόεδρος να το γνωρίζει είχε ήδη αποσταλεί στα ΜΜΕ και διαβαζόταν από τον κόσμο.

Επειδή η παιδεία και το πολιτικό ήθος μου για τα 21 και πλέον έτη ενασχόλησής μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μου επιτρέπει να δέχομαι και αποδέχομαι τετελεσμένα γεγονότα ως αληθινά και ως δήθεν αποδεχόμενα και από εμένα χωρίς να τα επιβεβαιώνω, με οδηγούν στο να καταγγείλω αυτή την απαράδεκτη πρακτική του καπελώματος που επιχειρήθηκε από αυτούς που την σκέφτηκαν και την πραγματοποίησαν.

Το δήθεν ομόφωνα ψηφισθέν ψήφισμα σχετικά με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Δωδώνης δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι νόθο!!

Η πρακτική που χρησιμοποιήθηκε δεν εκπροσωπεί την παράταξή μας και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Είναι σίγουρο και αποτελεί μεγάλο Πολιτικό Ατόπημα για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάθε τέτοια μονομερής από τη Δημοτική Αρχή Πρακτική να αδειάζει ακόμα και τον Πρόεδρο του ΔΣ προκειμένου να επιτύχει την δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΔΣ να κρατήσει το επίπεδο λειτουργείας του Δήμου μας από τη θέση που κατέχει όπως μέχρι σήμερα κάνει άψογα εφαρμόζοντας όσα συμφωνούνται κατά τη διαδικασία λήψης όλων των αποφάσεων μέσα σε αυτό.

Είμαστε σίγουροι ότι η Δημοτική Αρχή θα καταλάβει το ολίσθημα στο οποίο έχει υποπέσει γιατί είναι δεδομένο ότι σε κάτι δημοκρατική λειτουργία όλων των θεσμών όλοι μαζί αποφασίζουμε αφού μόνο όλοι μαζί μπορούμε!!

Για την ουσία του θέματος κάνουμε γνωστό ότι η παράταξή μας είναι κάθετα αντίθετη με τη δημιουργία τέτοιων μονάδων επεξεργασίας βιορευστών σε όλη την έκταση του Δήμου μας και είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε στοχευμένη ενέργεια της Δημοτικής αρχής για αυτό το σκοπό εφόσον φυσικά μας ενημερώνει εγκαίρως.

 

Ιωάννινα 18/3/2021

Για την Παράταξη

Γεώργιος Ζιάκκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζίτσας

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!