Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς! Μια νέα σχολική χρόνια γεμάτη με όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και ουσιαστική πρόοδο ξεκίνησε σήμερα βασισμένη όπως πάντα στο μεγαλείο της μάθησης.
Το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που οδηγεί στα μονοπάτια της γνώσης, στηρίζει και εμπνέει τους μαθητές μας, για να αποκτήσουν πνεύμα υπευθυνότητας συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς όμως συμπίπτει με δραματικά γεγονότα.
Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι αφενός δυστυχήματα κοινωνικής αναλγησίας και αφετέρου τις τραγικές συνέπειες μιας περιβαλλοντικής καταστροφής, αιτιακά συνδεδεμένης με την κλιματική αλλαγή.
Η επώδυνη και απειλητική αυτή συγκυρία κλονίζει το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη, αμφισβητεί την ανθρωπιά μας και υπογραμμίζει τις ευθύνες μας.
Κυρίως όμως, προκαλεί όλους εμάς, να θέσουμε νέους στόχους και νέες προτεραιότητες.
Η πρώτη προτεραιότητα αφορά τη στόχευση της μάθησης στο σεβασμό του περιβάλλοντος.
Ο δεύτερος άξονας των στόχων αφορά το σεβασμό του ανθρώπου, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της φιλίας, την εγκαθίδρυση συνεργασίας και κοινωνικής συνοχής.
Με αυτές τις σκέψεις
Εύχομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καλή Δύναμη και πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά.
Η παράταξή μας πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό των σχολείων με στόχο τη διαρκή και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να επιλύονται προβλήματα αλλά και να προωθούνται σημαντικά θέματα.

Εκπρόσωποι της παράταξής μας σήμερα παραβρέθηκαν στους αγιασμούς των σχολείων του Δήμου (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων).
Στα σχολεία της Ελεούσας παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σπύρος Πάικας στον οποίο δόθηκε ο λόγος για ένα σύντομο χαιρετισμό από τους διευθυντές των δύο δημοτικών σχολείων, σε αντίθεση με τον διευθυντή του Γυμνασίου και τελετάρχη του αγιασμού που τελέσθηκε από κοινού στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ελεούσας, ο οποίος αγνόησε την παρουσία του κου Πάικα. Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να ήταν ατυχής και όχι σκόπιμη.
Η παράταξή μας και ο επικεφαλής της συνεχίζουμε πιστοί στις αρχές και αξίες μας και σταθεροί στο πρόγραμμά μας να επιδιώκουμε την μέγιστη δυνατή συνεργασία με όλους τους φορείς του Δήμου μας, ιδιαίτερα δε με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!