Αγαπητές Φίλες και αγαπητοί Φίλοι,

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Η κοινή αγωνία και το ειλικρινές ενδιαφέρον πολλών νέων ανθρώπων με διάθεση και γνώσεις αλλά και μεγαλύτερων με εμπειρία από κάθε γωνιά του τόπου μας, γέννησε την αυτοδιοικητική παράταξη Δήμου Ζίτσας «Ένα Βήμα Μπροστά».

Είμαστε μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα που επιδιώκουμε τη συμμετοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των δημοτών, των συλλόγων, των κοινωνικών κινήσεων και φορέων και των πολιτικών δυνάμεων.

Είναι συλλογική η απόφασή μας να υπηρετήσουμε τους δημότες και τον τόπο μας, με ανοιχτούς ορίζοντες, με ελευθερία σκέψης και αίσθημα ευθύνης για τις πράξεις μας.

Αγωνιζόμαστε προκειμένου ο Δήμος Ζίτσας να τεθεί σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική του τόπου μας.

Οραματιζόμαστε μία κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με συμμετοχή, συνεργασία και συλλογική δράση, που υπηρετεί την κοινή μας πεποίθηση, ότι ο Δήμος Ζίτσας μπορεί και αξίζει καλύτερα.

Ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια διανύει μια περίοδο στασιμότητας, εσωστρέφειας και χαμένων ευκαιριών. Οι προσωπικές στρατηγικές, η μικροπολιτική και η περιχαράκωση στη λογιστική διαχείριση των ζητημάτων αποπροσανατόλισε από τα σημαντικά και μεγάλα, και απογοήτευσε. Σπασμωδικές κινήσεις και εκδηλώσεις βιτρίνας δεν στάθηκαν ικανές να κινητοποιήσουν το Δήμο και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός με αποστολή να υπηρετεί τους δημότες του, οι οποίοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι των υπηρεσιών του. Για εμάς κανένας στη θέση του Δημάρχου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει το αξίωμα αυτό με έπαρση, ως τίτλο μεγαλοπρέπειας, και να μην επιτελεί με ευσυνειδησία το ρόλο του. 

Η νέα εποχή παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες και προκλήσεις. Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καινοτομίες διαδέχονται η μία την άλλη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τον πολίτη. Ο Δήμος για να μη παραμείνει θεατής μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις πρέπει να ακολουθήσει σύγχρονα μοντέλα διοίκησης, όπου δεν έχουν θέση οι διαχωρισμοί σε «εμείς» και «εσείς» και οι κάθε μορφής αδιαφανείς εξυπηρετήσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούμε και να συγκρουστούμε με συμφέροντα, με παλαιές αντιλήψεις και καθεστωτικές νοοτροπίες που κρατούν το Δήμο στην στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα θεμιτά μέσα στον αγώνα μας προκειμένου η φωνή μας να ακουστεί και ο Δήμος να γυρίσει σελίδα.

Οι υποψήφιοι που στελεχώνουμε την παράταξη είμαστε πρώτα από όλα εθελοντές. Ανιδιοτελώς θέτουμε τον εαυτό μας, την ενασχόλησή μας με τα κοινά, τις γνώσεις και την εξειδίκευσή του, ο καθένας στον τομέα του, προς όφελος των δημοτών. Δεν είμαστε μαθητευόμενοι μάγοι και δεν παριστάνουμε τους σωτήρες. Η διαχείριση του δήμου είναι υπόθεση που παίρνουμε σοβαρά και θέλουμε να εργαστούμε με σύνεση και σχέδιο, προγραμματισμένα, χωρίς πυροτεχνήματα και έργα βιτρίνας.

Κοινός μας στόχος, ο κοινός μας τόπος. Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις και ανεβάζουμε ρυθμούς για να λύσουμε τα προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Έτσι μόνο θα πάμε σαν Δήμος μπροστά.

Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες,

Μαζί μπορούμε να ξεκινήσουμε. Γιατί Δήμος Ζίτσας είμαστε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των δημοτών και να δώσουμε πνοή σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Η συνεννόηση, η σύνθεση και η συνεργασία είναι οι βασικές μας αρχές. Με αυτές τις σκέψεις και τις προτεραιότητες που περιληπτικά αναφέραμε, αλλά και με τη μέχρι σήμερα παρουσία μας στα κοινά πράγματα, που αποδεικνύει ότι αντιλαμβανόμαστε τη συμμετοχή μας στην αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα, μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας. Ζητούμε την στήριξη σας, στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας «Ένα Βήμα Μπροστά» για το Δήμο Ζίτσας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του ’23 για ένα καλύτερο μέλλον.

                                                                                          «  Ένα Βήμα Μπροστά  ».

Για ένα Δήμο όπως μας αξίζει!

Γιάννα Γεωργούλη 

Υποψήφια Δήμαρχος ΖίτσαςΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!