Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 27% με αναγωγή επί των εγκύρων. Στη δεύτερη “θέση” βρίσκεται η απάντηση «δεν ξέρω, δεν απαντώ» με 17,8%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 8,9% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 6,4%. Στο 3,6% η Νίκη και στο 3% η Πλεύση Ελευθερίας. Ακολουθούν η Νέα Αριστερά με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, το ΜέΡΑ25% με 2,3%.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 77% ότι «γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης» και το 11% ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Το 12% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν «εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», το 38% απαντά «καθόλου», «λίγο» το 29%, «αρκετά» το 22%, «πολύ» το 5% και «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» 6%.

«Όχι» απαντά επίσης το 77% των συμμετεχόντων στο ερώτημα «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχουν γίνει όσα πρέπει ώστε να μην επαναληφθεί».

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος από το Συνέδριο, το 47% απαντά «το ίδιο με πριν», το 23% «αποδυναμωμένος», το 15% ενισχυμένος, ενώ το 15% «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Το 37% αναφέρει πως η γνώμη του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μετά το Συνέδριο, είναι «το ίδιο κακή», ενώ το 22% απαντά «χειρότερη». Το 16% απαντά «το ίδιο καλή» και το 7% λέει «καλύτερη». Παράλληλα, το 18% λέει «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 39% απαντά πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα επηρεάσει «πολύ» την ψήφο του στις ευρωεκλογές, το 32% απαντά «καθόλου» και το 20% «λίγο».

Το 42% απαντά πως δεν θα επηρεάσει «καθόλου» την ψήφο του το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 30% απαντά «πολύ» και το 21% «λίγο».

Παράλληλα, το 37% απαντά πως θα επηρεάσουν «πολύ» την ψήφο του οι αγροτικές κινητοποιήσεις το 29% «λίγο» και το 27% «καθόλου».

Το 46% δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 29% δηλώνει «λίγο ικανοποιημένο» και το 23% «πολύ/αρκετά».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!