Ολοκληρώνεται η διαδικασία για τους Διοικητές Νοσοκομείων μέσω του ΑΣΕΠ

Λήγει την 1η Φεβρουαρίου η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων για να υποβάλουν την αίτηση τους στο ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη για την ανεύρεση νέων στελεχών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας αναμένεται να ξεκινήσει ο έλεγχος από τις επιτροπές του ΑΣΕΠ για τα δικαιολογητικά . Έχουν δημιουργηθεί 8 επιτροπές οι οποίες και θα εξετάσουν λεπτομερώς όλα τα έγγραφα που έχουν ενσωματωθεί στις αιτήσεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Αμέσως μετά όσοι προκριθούν και έχουν έγκυρα δικαιολογητικά θα πάρουν μέρος στο τεστ δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί. Το τεστ αναμένεται να είναι ψηφιακό ,ώστε και η βαθμολόγηση του να γίνει αυτομάτως με βάση τις απαντήσεις που θα δοθούν. Θα προηγηθεί ένα δείγμα ενός τεστ δεξιοτήτων που θα αναρτηθεί στη σελίδα του ΑΣΕΠ, καθώς είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται η μέθοδος αυτή για την επιλογή στελεχών στο ΕΣΥ.

Αμέσως μετά οι επιτροπές αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να διαπιστώσουν τις γνώσεις τους για το σύστημα υγείας αλλά και το όραμά τους για τα νοσοκομεία.

Στις επιτροπές επικεφαλής θα είναι η Γενική Γραμματέας υπηρεσιών υγείας του υπουργείο Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη. Από τις συνεντεύξεις θα προκύψουν για κάθε νοσοκομείο 15 υποψήφια στελέχη, ενώ από δεύτερη συνέντευξη θα προκύψει η τελική λίστα των 3 ατόμων. Η λίστα αυτή με τους 3 υποψήφιους θα αποσταλεί στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να επιλέξει ο ίδιος τους νέους διοικητές νοσοκομείων.

Πότε θα διοριστούν οι πρώτοι Διοικητές Νοσοκομείων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στο HealthReport.gr, πριν το Πάσχα θα αρχίσουν σιγά σιγά να επιλέγονται οι πρώτοι Διοικητές για να αναλάβουν στα νοσοκομεία.

Με βάση τους ίδιους υπολογισμούς, πρώτα αναμένεται να επιλεγούν οι Διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της κίνησης των ασθενών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν και τα μικρότερα νοσοκομεία.

Να υπενθυμιστεί ότι η προκήρυξη αφορά σε 152 θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών σε 95 νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου στις 8:00 και η σχετική προθεσμία εκπνέει την 1η Φεβρουαρίου στις 14:00.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!